Vreme čitanja: oko 2 min.

Student seo u kafić u Beogradu i naručio piće, pa ga konobarica isterala napolje: "Ma, marš bre!"

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako tvrdi, pred ispit je seo u kafić koji je blizu njegovog fakulteta kako bi sačekao ispit. Naručio je kafu i uzeo skriptu da se presliša, nakon čega mu je prišla konobarica i rekla nešto što će ga u potpunosti frapirati

  • 8
Mladić student kafić uči u kafiću kafa laptop Foto-ilustracija: Shutterstock

Jedan student isteran je iz kafića u centru Beograda i to zbog bizarnog razloga, a kako je naveo u svojoj ispovesti na Redditu, nije uspeo ni da reaguje koliko je bio zbunjen situacijom koja ga je strefila

Kako tvrdi, pred ispit je seo u kafić koji je blizu njegovog fakulteta kako bi sačekao ispit. Naručio je kafu i uzeo skriptu da se presliša, nakon čega mu je prišla konobarica i rekla nešto što će ga u potpunosti frapirati.

"Seo sam, naručio kafu i uzeo skriptu da se preslišavam (u sebi) dok čekam početak ispita. Prilazi mi radnica i saopštava da je ovde zabranjeno učenje", napisao je začuđen momak.

Od šoka dečko nije uspeo ni da odreaguje, pošto je ostao totalno zbunjen, a kako kaže čak je i radnici bilo neprijatno što je morala da mu saopšti ovakva pravila kuće.

"Nisam se svađao jer sam bio potpuno zbunjen, a i devojka je bila sasvim ljubazna i videlo se da je i njoj neprijatno da mi saopštava pravila kuće, i nisam ljut, samo me zaista zanima logika iza takve odluke", zapitao se on.

S obzirom na to da niti je pravio buku, niti držao previše materijala na stolu, već samo malu skriptu u krilu, ovom dečku nikako nije bilo jasno šta je gazde ovog objekta nateralo da donesu takvo pravilo.

"Inače, čim sam seo u prvi sledeći kafić nisam imao nikakvih problema, kao ni pre do sada", objašnjava on pitajući ostale korisnike da li im se desilo nešto slično i zašto bi učenje u kafiću bilo kome predstavljalo problem.

Njegova objava na pomenutoj mreži izazvala je burne reakcije, a mnogima je paralo uši to što zabranjeno ni manje ni više nego učenje.

"Zamisli vide ga drugi pa i oni pocnu da uce! Kraj sveta kakav poznajemo...", "hahahahah ali "zabranjeno učenje", "Jel imaju onaj znak ko za zabranjeno pušenje?".

Ipak bilo je i onih kojima je ova problematika poznata, te su donekle opravdali ovakav potez gazdi lokala.

"Problem je u tome sto studenti sednu sa jednom kafom i zauzmu sto na 5 sati, ako lokal nije prazan to je minus za njih", "Lokal je mali a jako popularan i naravno da im se ne isplati da dođe neki student, naruči jedan espreso i okupira ceo sto satima dok uči", "E ja sam pre ne znam koliko godina dok sam radio taj posao bukvalno naterao gazdu da pristane na to da jurim studente koji dođu da uče, jer sam skontao da se nakupilo masa njih, dođu, svako uzme po kafu, zauzmu pola lokala i sede celo popodne. Izađu na desetak minuta do fast fuda, naravno ostave knjige papire itd, i vrate se siti, oće vode, daj vode, daj vode, prazni piksle, daj vode, ma marš bre, idite kući, u čitaonicu. Kako smo krenuli da branimo to za par meseci se digao promet za 30 posto, a samim tim i moja lična zarada, tako da kapiram skroz lokale koji to rade. Jedan lik koji uči nije problem, njih dvadeset je druga priča".

Šta vi mislite, da li je trebalo izbaciti dečka iz kafića?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 0008034

    4. februar 2024 | 15:59

    Ako naručiš kafu i sedneš da nešto učiš i pročitaš isteraju te napolje jer im zauzimaš mesto i smanjuješ promet. Ali ako sedneš i naručiš kafu pa za to isto vreme drkeljišeš telefon, slikaš se, kačiš slike po društvenim mrežama niko neće da te istera napolje.

  • panic

    4. februar 2024 | 14:23

    mogao je sesti na stepeniste ispred zgrada restorana fakzlteta otici u park sasvim ispravno ljudima je promet u pitanju ili ako je hladno kupi kartu za bus vozi se ceo dan i uči

  • mustafa

    4. februar 2024 | 17:41

    Student nije zapalio žito

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA