Vreme čitanja: oko 2 min.

U ponedeljak otvaranje Glavne ulice u Zemunu: "Ovo je simbol odlučnosti da Beograd bude lider u razvoju"

N. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uz nju je rekonstruisano i 12 raskrsnica, 10 bočnih ulica, i dve velike raskrsnice

  • 3
Glavna ulica u Zemunu Foto: Marko Jovanović

Glavna ulica u Zemunu bila je podvrgnuta rekonstrukciji koja je transformisala pejzaž tog dela grada, a zahvaljujući ovom projektu vrednom više od 600 miliona dinara renovirano je 800 metara ove ulice. Zahvaljujući Sekretarijatu za investicije Grada Beograda, u saradnji sa renomiranom firmom "Strabag doo Beograd" Glavna ulica od raskrsnice sa Karađorđevom do Trga Branka Radičevića dobila je novi izgled.

Uz nju je rekonstruisano i 12 raskrsnica, 10 bočnih ulica, i dve velike raskrsnice, a od prvog dana, cilj je bio uspostaviti najkvalitetnije uslove za saobraćaj i udobnost građana.

Posebna pažnja je posvećena hidrotehničkim radovima, rekonstrukciji vodovoda, fekalne i kišne kanalizacije, obezbeđujući održivu i efikasnu infrastrukturu za buduće generacije.

- Projekat potpune rekonstrukcije Glavne ulice u Zemunu, predstavlja simbol naše odlučnosti da Beograd bude lider u urbanom razvoju, ali i u obezbeđivanju visokog kvaliteta života za sve građane. Nastavićemo da ulažamo u našu infrastrukturu jer verujemo da je to ključ za prosperitet i napredak našeg grada, ali i cele Srbije - izjavio je gradski sekretar za investicije, Luka Petrović.

Sa više od četiri autobuska stajališta, obleženih betonskim kolovozom i više od 120 kubnih metara betona ugrađenih u njih, izgrađena je ne samo saobraćajna mreža već i platforma udobnosti za putnike. Granitni ivičnjaci i ploče dodaju estetski element rekonstruisanoj ulici, ističući njenu eleganciju i trajnost. Niše za kontejnere, postavljene po zahtevu JKP "Gradska čistoća", osiguravaju praktičnost i urednost ulica.

Pored toga, implementacija svetiljki sa LED tehnologijom, nova postavka stubova i premeštanje kablova, zajedno sa 16 novih kamera za praćenje saobraćaja, predstavljaju tehnološki napredak koji osigurava sigurnost i kontrolu nad saobraćajem.

Saobraćajna signalizacija, koja može funkcionisati u fiksnom, detektorskom i adaptibilnom režimu rada, pruža efikasnost i fleksibilnost u upravljanju tokom saobraćaja, samo su neki od noviteta koje će u ponedeljak dočekati stanovnike

- Na ovom projektu smo najponosniji na dostignuća u elektro i telekomunikacionim sistemima, novim javnim osvetljenjem, kamerama za praćenje saobraćaja, ali i na kvalitet odrađenog posla u potpunosti. Glavna ulica u Zemunu će postati ugled i ponosni model za sve naredne infrastrukturne radove u celoj Srbiji. Neka ovaj projekat bude samo mali deo onoga što nas čeka u naredne četiri godine i tokom najvećeg projekta u našoj državi 'Skok u budućnost - Srbija 2027- izjavio je gradski seretar za investicije, Luka Petrović.

Prema ugovoru, krajnji rok za završetak radova bio je 18. februar, ali će Glavna ulica u Zemunu svoje prve posetioce već dočekati u ponedeljak 12. februara, što ukazuje na završetak projekta pre roka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bagzi

    11. februar 2024 | 14:53

    Samo 11 meseci za 300 metara, pravi uspeh

  • RSK

    11. februar 2024 | 14:33

    Bravo! Nadam se da su glavni neimari bili sa sjevera. Da li se zna ko će biti na otvaranju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA