≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Došli da sruše poznati splav, pa otišli: Ranom zorom drama na Savskom keju

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do rušenja nije došlo jer je nedostala dokumentacija

  • 6
Rušenje splava Gusar Foto: Marko Jovanović

Splav "Gusar", čije je iseljenje počelo pre nekoliko dana, jutros je trebalo da počne da se ruši, međutim, od toga se odustalo, navodi se na Instagram stranici Serbialive_beograd.

"Oko 4 sata, na Savski kej došli su Beli, policija i inspekcija, kao i bager da sruše splav Gusar, koji se inače vodi kao sojenica.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели SERBIA LIVE - BEOGRAD (@serbialive_beograd)

S obzirom da nisu imali svu dokumentaciju u miru su otišli, navodi se na stranici serbialive_beograd.

Iseljenje splava "Gusar" počelo je 2. februara.

Reč je o jednom od manjih splavova na Savi, koji je mnogima bio drago mesto za ispijanje kafe, proslavu dečjeg rođendana i uživanje u lepotama Savskog keja.

"Gusar stoji na skeli, Gusar je sojenica i stoji ovde 40 godina", ispričao nam je konobar početkom februara.

Ipak, odluka grada je da se priobalje potpuno uredi, što znači da će svi splavovi koji nisu dobili mesto na licitaciji morati da budu uklonjeni.

Splavovi koji se ubuduće budu postavljali moraće da ispune definisane uslove koji se tiču gabarita, položaja, bezbednosti i higijene.

(Telegraf.rs)

Video: Ušli smo u splav na Savskom keju koji spremaju za rušenje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    13. februar 2024 | 08:31

    Gusar je jedna ružna sklepana kućica koja se nalazi uz reni bunar.Da se u ovoj zemlji postuju zakoni,takav objekat ni pre 40 godina ne bi smeo da bude postavljen.Priobalje mora da se sredi,ali ovde postoje dvostruki arsini.U blizini Gusara je gomila splavova koji takodje nemaju dozvole,poput Cunamija, mnogo su problematičniji i prave mnogo više buke,a niko ih ne dira!Ako vlast vec zeli da demonstrira silu onda u 4 ujutro svi splavovi odjednom da se sklone i gotovo!

  • Momcilo

    13. februar 2024 | 08:38

    Nisam sedeo tamo nikad ali atmosvera kad prolazim je fantasticna oseca se prisustvo lokalnog karaktera gde ljudi dolaze da uzivaju na otvorenom sa decom uz dobru muziku. Mislim da ovakva mesta ne treba zatvarati cak stavise podsticati i uvoditi ih u tokove poslovanja potpuno legalno. Sramota je da se rusi iako je ruglo zato im dozvoliti da srede upristoje i nek rade na kraju pdv koliki ostvaruje drzava od njih zbog cega to gasiti?

  • Blok 45

    13. februar 2024 | 09:03

    Mesto za okupljanje narkomana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA