Vreme čitanja: oko 1 min.

U toku zakazivanje pregleda predškolaca za upis u školu

E. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potrebno je da se roditelji jave izabranom lekaru i dobiju zbirni uput za preglede specijalista

  • 0
dete, pregled, doktor, mama Foto: Shutterstock

U domovima zdravlja u Beogradu u toku je zakazivanje pregleda predškolaca kako bi deca na vreme dobila zdravstvenu potvrdu za upis u prvi razred koji počinje 1. aprila.

Potrebno je da se roditelji jave izabranom lekaru i dobiju zbirni uput za preglede specijalista.

Pedijatar Doma zdravlja Voždovac Aleksandra Sekulić Frković izavila je za Tanjug da su u tom domu zdravlja pripreme dece za upis u prvi razred počele krajem decembra prošle godine, sa tendencijom porasta u poslednje dve - tri nedelje.

"Roditelji se javljaju izabranom lekaru deteta, koji zakazuje preglede oftalmologa, otorinolaringologa, stomatologa, fizijatra, logopeda i prosleđuje uput za laboratoriske analize", kaže dr Sekulić Frković.

Nakon obavljenih pregleda, izabrani pedijatar u zakazanom terminu obavlja sistematski pregled, spovodi imunizaciju MMR vakcinom - prva revakcina i Tetraxim vakcinom - druga revakcina, a zatim i E-upis koji škole preuzimaju elektronskim putem.

"S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i da je veliki broj pacijenata sa respiratornim infekcijama, zadovoljni smo brojem izvršenih pregleda u proteklih mesec dana. Organizovani smo tako da se pregledi u cilju upisa dece u prvi razred završavaju brzo, te naši mali pacijenti ne čekaju dugo na iste”, rekla je dr Sekulić Frković.

Navela je da sutra, u organizaciji Službe za polivalentnu patronažu i Službe za zdravstvenu zaštitu dece, biti obeležen Međunarodni dan dece obolele od raka i to od 7.30 do 10.00 časova, u Kutku zdravlja 1, Ulica Ustanička 16 i Kutku zdravlja 2, ambulanta Jajinci, Bulevar JNA 86a.

Biće organizovano savetovanje o životnom stilu dece i mladih i podizanju svesti roditelja o važnosti ranog otkrivanja i dijagnostikovanja malignih bolesti, koje doprinosi uspešnoj kontroli tih bolesti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA