Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove linije gradskog prevoza danas menjaju trasu: Parking besplatan zbog Dana državnosti

J. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Danas i sutra parking će biti besplatan

  • 0
Gradski prevoz Foto: Mateja Beljan

Zbog održavanja manifestacije "Dan državnosti Srbije - Sretenje" pojedine linije GSP u Beogradu funkcionisaće u izmenjenom režimu dok u zoniranim delovima grada JKP "Parking servis" neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje.

Tokom održavanja manifestacije "Dan državnosti Srbije - Sretenje", danas od 17 do 21 čas, tramvaji sa linije 9L saobraćaće preko Mosta na Adi, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Tokom Dana državnosti biće zatvoren Zemunski put (Stari savski most), na delu od kružnog toka u zoni Zemunskog puta i Bulevara Vudroa Vilsona do zone raskrsnice sa Ulicom Vladimira Popovića.

Vozila JLPP-a saobraćaće u oba smera saobraćati - tramvajske linije 7 i 9L će saobraćati preko Mosta na Adi, autobuske linije 78 i 83 i minibus linija E1 će saobraćati u smeru ka Novom Beogradu preko Nemanjine, Balkanske, Mihaila Bogićevića, Karađorđeve, Crnogorska, Pop Lukine, Brankove, Brankovog mosta, Bulevara Mihajla Pupina i dalje redovnim trasama, dok će u smeru ka Trgu Slavija iži preko Bulevara Mihajla Pupina, Brankovog mosta, Brankove, Pop Lukine, Crnogorske, Braće Krsmanovića, Milorada Ekmečića i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenim delovima trasa vozila će koristiti postojeća stajališta javnog prevoza.

Iz Sekretarijata su naveli i da će zbog izvođenja radova na sanaciji defekta na kanalizacionoj mreži u Bulevaru oslobođenja (deo između Ohridske i Krušedolske), doći će do promena u radu linija javnog prevoza od danas, od 7 časova do 18. februara.

Radovi podrazumevaju zauzeće desne kolovozne trake Bulevara oslobođenja, gledano ka Slaviji.

Zbog toga će biti pojaćana tramvajska linija 5, tramvaji sa linije 9 će saobraćati na skraćenoj trasi Trg Slavija - Blok 45 i nosiće oznaku 9L, tramvajska linija 10 se privremeno ukida, tramvajska linija 14 će saobraćati na kružnoj trasi Bulevar kralja Aleksandra - Resavska - Nemanjina - Trg Slavija - Beogradska i dalje redovno prema terminusu "Ustanička" i nosiće oznaku 14L, a biće uspostavljena i privremena autobuska linija 9A na trasi Trg Slavija - Banjica 2.

S obzirom na to da će zbog ovih radova biti zauzeta kolovozna traka Bulevara oslobođenja, smer ka Trgu Slavija, dinamički saobraćaj će se odvijati preostalom širinom kolovoza dvosmerno.

JKP "Parking servis" Beograd obaveštava korisnike svojih usluga da zbog obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije danas i sutra, 15. i 16. februara, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

Tokom predstojećeg praznika biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u Takovskoj ulici broj 31, Mileševskoj broj 51 i Bulevaru Milutina Milankovića broj 134g.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta, kao i kompleks "Međunarodni terminal" biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate kao i Služba za prenos vozila.

Od subote, 17. februara, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa radiće po uobičajenom radnom vremenu, saopšteno je iz Javnog komunalnog preduzeća "Parking servis" Beograd.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA