Vreme čitanja: oko 1 min.

Budni od rane zore: Telegraf otkriva sve o medama Miši i Urošu koji se na Sretenje nisu uplašili senke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Portparol Beo zoo-vrta, navodi za Telegraf.rs da su medvedi u Beogradu otac i sin, a od jutros su jeli već nekoliko puta

  • 9
Medved Uroš spava Foto: Telegraf

Medvedi iz Beogradskog zoo-vrta Miša i Uroš izašli su napolje jutros oko 5 sati i još uvek se nisu vratili u jazbinu. Prema verovanju, to znači da će ostatak zime biti topao.

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, oni su napolju od rane zore. Uspeli su čak i da jedu, ali i da se prošetaju po sunčanom danu. Ono što je bilo najveće iznenađenje za sve prisutne jeste da je meda Uroš čak i zaspao napolju.

Portparol Beo zoo-vrta, Kristijan Ovari, navodi za Telegraf.rs da su medvedi u Beogradu otac i sin, a od jutros su jeli već nekoliko puta.

- Miša i Uroš su otac i sin. Miša ima 18, a Uroš 15 godina. Ova vrsta medveda ima oko 3 tone, a njihovi mladunci svega nekoliko stotina grama na rođenju. U pitanju su tibetanski ogrličari. Jutros su bili budni već oko zore, a jeli su nekoliko puta. U prirodi se hrane bobicama, a nekam umeju da ulove nešto i radi proteina - naveo je za naš portal.

Veruje se da na Sretenje mečka izlazi iz pećine, ako se uplaši senke zima će da potraje

Da li će oni izaći i ugledati svoju senku? Hoće li se vratiti svom zimskom snu?

Veruje se da će, ako je je sunce jako, ono pravo zimsko "zubato", mečka koja ugleda svoju senku pošto promoli iz jazbine brže-bolje i u strahu otići nazad. A to po verovanju znači - još šest hladnih nedelja. Ipak, ako joj se napolju dopadne i ona ostane ispred, očekuje nas topliji kraj zime.

Zbivanja u mečjem domu prenosimo uživo preko naše fejsbuk stranice. Pridružite nam se, iščekujemo znak prirode koji je narod u šali ili zbilji vekovima tumačio.

A kad se ovaj šou završi, vraćamo se mi našem Đorđu, koji uveliko sprema prognozu za naredne dane i "proverava" mečku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA