ŠTRAJK: Radnici "Galenike" traže obnovu proizvodnje i vraćanje dugova!

Članovi Samostalnog sindikata i sindikata "Nezavinost" obustavili su proizvodnju u pogonima "Galenike" u Zemunu, Novoj Varoši i na Dorćolu u okviru štrajka upozorenja

  • 0

Zaposleni u farmaceutskoj kompaniji "Galenika" organizovali su jednočasovni štrajk upozorenja tokom kog su obustavili rad u pogonima te kompanije u Zemunu, Dorćolu i Novoj Varoši.

Kako je rekao predsednik sindikata "Nezavisnost" Zoran Pantelić, glavni zahtev tog, ali i Samostalnog sindikata, jeste da se obnovi puna proizvodnja u "Galenici", kao i da se fabrici vrate dugovanja koja iznose oko 100 miliona evra.

Pantelić je kazao da takva situacija traje više od godinu dana, da radnici nisu dovoljno uposleni, a da je problematično i to što vlada nestašica nekih lekova, a radnici nisu u mogućnosti da utiču na to. Takođe, rekao je da je problem i to što su "Galenikini" lekovi znatno jeftiniji od uvoznih medikamenata.

Predstavinici "Nezavisnosti" i Samostalnog sindikata zatražili su ranije hitnu nabavku sirovina kako bi se uposlili radnici u pogonima, naplatu potraživanja za isporučene lekove, kao i smenu sadašnjeg vršioca dužnosti i izbor novog direktora.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA