Vreme čitanja: oko 1 min.

Saradnja sa Paraolimpijskim komitetom podstrek za profesionalno bavljenje sportom osoba s invaliditeom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Paraolimpijski komitet Srbije i Opštinski Centar radiće zajedno na pružanju podrške osobama sa invaliditetom i njihovom aktivnom uključivanju u sportske aktivnosti

  • 0

Opštinski Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ uspostavio je u sredu 21. februara 2024. saradnju sa Paraolimpijskim komitetom Srbije (POKS).

Protokol o saradnji potpisli su direktorka Centra Milka Milovanović Minić i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, a sastanku u prostorijama Opštine Novi Beograd, prisustvovali su generalni sekretar POKS-a Bojan Jaćimović i predsednik Boćarskog saveza „Novi Beograd“ Predrag Đorđević.

Kako je istaknuto tokom sastanka, Paraolimpijski komitet Srbije i Opštinski Centar radiće zajedno na pružanju podrške osobama sa invaliditetom i njihovom aktivnom uključivanju u sportske aktivnosti.

Direktorka Centra Milka Milovanović Minić je naglasila da u opštinskom Centru osobe sa invaliditetom iz svih sedamnaest beogradskih opština, punih sedam godina imaju priliku da se rekreiraju, druže i organizuju različite sportske manifestacije, te da boćari rekreativci odavno imaju želju da dobiju ligu u kojoj bi se takmičili.

- Trudimo se da pružimo podršku različitim inicijativama koje dolaze, kako od udruženja osoba sa invaliditetom, tako i od pojedinaca, da bi osobe sa invaliditetom imale kvalitetniju i sveobuhvatniju podršku prilikom integracije u društvo – rekla je Milovanović Minić.

Zoran Mićović je istakao da će osobe sa invaliditetom u Novom Beogradu, doprineti razvoju paraolimpijskog pokreta u Srbiji , a po rečima Predraga Đorđevića, Protokol je polazna osnova i tačka oslonca za formiranje lige za boćare sa invaliditetom.

(Telegraf.rs)

Video: Policija pronašla 107 iglegalnih migranata koji su sprovedeni u Prihvatni centar Preševo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA