Vreme čitanja: oko 2 min.

Završni radovi na rekonstrukciji dvorišta OŠ "Braća Baruh"

V. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U prethodne tri godine za škole opštine Stari grad izdvojeno 55 miliona dinara

  • 0
Peta ekonomska škola Beograd, renoviranje, rekonstrukcija Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U Osnovnoj školi "Braća Baruh" u toku su završni radovi na rekonstrukciji dvorišta, čiji se završetak očekuje do kraja nedelje.

- Trenutno se izvode radovi na kompletnom uređenju školskog dvorišta OŠ "Braća Baruh" na Dorćolu. Ovo su jedni u nizu radova koje Gradska opština Stari grad finansira na teritoriji opštine - rekao je Radoslav Marjanović, predsednik GO Stari grad.

On je istakao da je, kroz dve faze radova, planirana rekonstrukcija i kompletno asfaltiranje dvorišta škole.

- U sklopu radova na drugoj fazi, vrši se postavljanje novih ivičnjaka, uređenje zelene površine i zamena atmosferske kanalizacije. Danas je finalizacija druge fazova radova, tačnije asfaltiranje većeg dela dvorišta. Kraj radova se očekuje u narednih par dana - rekao je Marjanović.

On je podsetio da je u prethodnom periodu kompletno uređeno školsko dvorište OŠ "Drinka Pavlović", takođe na opštini Stari grad.

- U fiskulturnom krilu zgrade, opština je finansirala renoviranje hodnika i dve svlačionice, kao i zamenu starih vodovodnih cevi, električnih instalacija i sanitarnih čvorova. Ugrađeni su novi ventili na svim radijatorima, umesto dotrajalih koji nisu menjani od izgradnje škole - rekao je Marjanović.

Prema njegovim rečima, učenici "Drinke Pavlović" dobili su toplije učionice za rad i učenje, a škola se rešila gubitka toplotne energije i nepotrebnih troškova, pa su soptvenim sredstvima uredili dvorište i okrečili prostorije.

- OŠ 'Drinka Pavlović' bogatija je i za renovirano školsko dvorište i novu asfaltnu podlogu. Rekonstruisano je i asfaltirano veliko školsko dvorište. Reč je o dvorištu iza škole koje koriste , ne samo učenici tokom fizičkog vaspitanja, već i sugrađani koji sa svojom decom provode slobodno vreme na tom prostoru - rekao je Marjanović.

On je dodao da je OŠ "Mihajlo Petrović Alas" od opštine dobila nov video nadzor, sanirane su i zamenjene dotrajale podne keramičke pločice u školskom hodniku, a rekonstruisan je i deo dvorišta.

- U najstarijoj školi u Srbiji 'Kralj Petar Prvi' opština je renovirala svečanu salu zgrade, koja je pod zaštitom. Takođe, finansirana je postavka laminata u tri učionice i arhivi OŠ 'Skadarlija', kao i hitna intervencija na kanalizacionoj mreži. Zahvaljujući saradnji opštine i Sekretrarijata za obrazovanje škola je opremljena kompjuterskom opremom. Sredstvima opštine Stari grad, asfaltirano je i velikom školško dvorište objekta škole u Ul. Maršala Birjuzova - rekao je Marjanović.

Preuređenje školskog dvorišta, kao i novi video-nadzora, dobila je i OŠ "Skadarlija".

- U OŠ za zaštitu vida 'Dragan Kovačević' je finansirano krečenje i obnova 10 učionica, a kolektiv je te poslove nastavio u još 12 učionica sopstvenim sredstvima. Takođe, na školi se sanirana kišna kanalizacija koja je podrazumevala zamenu starih olučnih vertikala glavne zgrade - rekao je Marjanović.

On je ukazao da je u prethodne tri godine za škole opštine Stari grad izdvojeno 55 miliona dinara i dodao da će se ta ulaganja nastaviti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA