Vreme čitanja: oko 1 min.

Autobuse u Beogradu od danas možete da pratite i preko Gugl mapa: Prikaz je u realnom vremenu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U svakom trenutku možete videti gde se nalaze vozila na linijama javnog prevoza

  • 6
Gradski prevoz Foto: Mateja Beljan

Jedna novina na Gugl mapama od večeras će "promeniti život" svima koji koriste gradski prevoz!

U svakom trenutku možete videti gde se nalaze vozila na linijama javnog prevoza, a putovanje od tačke "A" do tačke "B" sada u obzir uzima ne samo stanje na putu, već i pozicije vozila.

Mi smo oko 20.30, tako, probali da izračunamo koliko vam vremena treba od Trga do Petlovog brda. Automobilom je to bilo 22 minuta, jer je veče i nema gužve, ali autobusom 44. U prevoz autobusom uračunato je i presedanje i prešačenje, ukoliko je potrebno. Zapravo, Gugl vam daje izbor putanje i linije, ali i procenjeno vreme putovanja.

Gradski prevoz Foto: Google Maps

Novina je da se sada tačno zna gde se koje vozilo nalazi i bez aplikacije Beograd plus. Potrebno je samo da na telefonu imate instalirane Gugl mape.

Kada smo ukucali kraću relaciju na Novom Beogradu, od Šest kaplara do Opštine, odnosno relaciju koja ne uključuje početnu stanicu, videli smo i gde se tačno nalazi 16-ica koju čekamo, ali i informaciju da će bus stići ranije nego što je predviđeno. Dakle, dosadašnja opcija reda vožnje sada je proširena i mapom uživo.

I bez upita za najkraći put možete preko Gugla pratiti autobuse. Dovoljno je da kliknete na željenu stanicu i autobusi će se prikazati na mapi u realnom vremenu.

Ovo, naravno, ne bi bilo moguće da operater koji vrši monitoring gradskog prevoza nije podelio ove podatke sa Guglom, a saradnja je u korist svih korisnika prevoza.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako se koristi aplikacija "Beograd plus"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mario

    28. februar 2024 | 21:07

    Stavrno radi aplikacija😉

  • Bojan

    28. februar 2024 | 22:12

    Odlicna stvar... Samo mi je neverovatno da se to tek sad koristi kod nas... Pre 10 godina sam bio u Americi, u Vasingtonu i Njujorku sam koristio redovno...

  • Buda

    28. februar 2024 | 21:14

    Потпуно непотребно! Ако већ постоје информациони панои на стајалиштима, чему ово?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA