Vreme čitanja: oko 1 min.

Tribina "Na maturu bez automobila" u Opštini Zvezdara

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U okviru ovih aktivnosti uključena je i vežba sa tzv. „pijanim naočarima”

  • 0
Saobraćajna nesreća Novi Beograd Foto: Marko Jovanović

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara, organizuje tribinu pod nazivom na „Na maturu bez automobila” namenjenu srednjoškolcima završnih razreda, koja će biti održana 19. marta u 12 časova, u Skupštinskoj sali Gradske opštine Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77.

Za zajedničku realizaciju kampanje, čija je ovogodišnja poruka „Na putu do nule ne turiraj – maturiraj!”, ove godine se prijavilo 56 lokalnih samouprava, a očekuje se učešće više od 12.000 mladih.

Agencija za bezbednost saobraćaja realizuje kampanju pod nazivom „Na maturu bez automobila” kojom apeluje na maturante širom Republike Srbije da za odlazak i povratak sa maturskih proslava ne koriste automobile u svojstvu vozača. Kampanja je pokrenuta 2014. godine, na inicijativu nastavnika i učenika Politehničke škole u Kragujevcu, u želji da skrenu pažnju svojih vršnjaka, ali i javnosti, kako se više nikad ne bi ponovilo ono što se desilo u jednoj maturskoj noći u ovom gradu, kada je smrtno stradala grupa maturanata vraćajući se sa maturske večeri.

Na tribini za mlade maturanti će imati priliku da, pored izlaganja predstavnika Agencije za bezbednost saobraćaja, u okviru kojeg se mladima ukazuje na stanje bezbednosti mladih u saobraćaju i rizicima nebezbednog ponašanja u saobraćaju, čuju i ličnu priču osobe koja je preživela saobraćajnu nezgodu usled koje je zadobila teške telesne povrede i trajni invaliditet.

U okviru ovih aktivnosti uključena je i vežba sa tzv. „pijanim naočarima” koja za cilj ima da mladima ukaže na percepciju i negativne uticaje na rasuđivanje u alkoholisanom stanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA