Vreme čitanja: oko 1 min.

Studenti Mašinskog fakulteta osmislili sistem za prikupljanje energije vetra na visinama, a nisu vetroturbine

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu apsolutni su pobednici takmičenja u rešavanju Studije slučaja, kao i takmičenja u kategoriji Inovativni dizajn, koja su održana u okviru tradicionalne manifestacije "Beogradski dani inženjera 2024". Ova takmičarska smotra nauke i inovacija održana je od 8. do 10. marta po 17. put, a organizator je bilo Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd

  • 0
Mašinski fakultet Foto: Nikola Tomić

Studiju slučaja je zadala kompanija NIS, a prema oceni žirija, tim "Mašinovođe" Mašinskog fakulteta u Beogradu je osmislio najbolje rešenje za tehničko - menadžerski problem iz prakse. Kroz timski rad su pokazali poznavanje problema, kritičko razmišljanje, kao i originalnost i znanje koje poseduju.

Nagrada za pobednički tim je studentska praksa NIS Calling koju kompanija NIS ove godine organizuje osmi put, a za koju će prijave početi u aprilu.

Drugo mesto osvojio je tim "Inženjerski kvartet" sa Građevinskog fakulteta, dok je treće mesto pripalo mešovitom timu "Zupčanici" koji su činili studenti Tehnološko-metalurškog i Mašinskog fakulteta.

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu su inače apsolutni pobednici "Beogradskih dana inženjera", jer je tim "Barakuda" sa ovog fakulteta osvojio prvo mesto i u kategoriji inovativni dizajn, a imali su priliku da osmisle sistem koji bi prikupljao energiju vetra na što većim visinama, kao i način na koji bi taj sistem generisao i prenosio energiju do električne mreže, a da to nisu vetroturbine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA