Vreme čitanja: oko 1 min.

Mobilna ambulanta 'Kućica zdravlja' otvorena za preventivne preglede u Batajnici

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ovo je prilika da se bolesti otkriju u najranijoj fazi i time omogući efikasno lečenje"

  • 0
Kućica zdravlja Foto: Telegraf

"Kućica zdravlja", inovativna mobilna zdravstvena ambulanta, započela je sa radom u Batajnici, postavljena na adresi Ulica majke Jugovića 1, na prostoru ispred prodavnice "Maxi".

Od danas i sve do utorka, 26. marta, stanovnici će imati priliku da od 8 do 15 sati besplatno, bez potrebe za prethodnim zakazivanjem, pristupe preventivnim medicinskim pregledima.

Predsednik Opštine Zemun, Gavrilo Kovačević, pozvao je građane Batajnice i okolnih zemunskih naselja da iskoriste priliku i obave specijalističke preglede, konsultuju se sa lekarskim timom Doma zdravlja "Zemun" i dobiju korisne savete o očuvanju zdravlja ili uputstva za lečenje. Kovačević je naglasio značaj ove akcije kao dela šire kampanje usmerene na unapređenje zdravstvene svesti i kulture.

"Ovo je prilika da se bolesti otkriju u najranijoj fazi i time omogući efikasno lečenje", istakao je Kovačević, dodajući da je zahvaljujući podršci lokalne samouprave i Vlade Republike Srbije planirana izgradnja nove zdravstvene stanice u Batajnici koja će imati proširene kapacitete i ponuditi obimniji spektar specijalističkih usluga, u svetlu rastućih potreba šire zajednice.

Osim toga, Kovačević je podsetio na inicijativu za izgradnju nove ambulante u naselju Altina, što dodatno potvrđuje opredeljenost Opštine Zemun ka poboljšanju pristupačnosti i kvaliteta zdravstvene zaštite.

Dr Dražena Babić, vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja "Zemun", izrazila je uverenje da će ova inicijativa doprineti podizanju svesti o značaju preventivnih pregleda među građanima. U sklopu "Kućice zdravlja", svaki dan biće posvećen određenoj vrsti pregleda, uključujući borbu protiv karcinoma dojke, brigu o starijim sugrađanima, prevenciju endokrinoloških bolesti, vežbe za očuvanje zdravlja i oftalmološke preglede.

"Kućica zdravlja" otvorena je za sve državljane Republike Srbije od 20. do 26. marta, nudeći pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti bez prethodnog zakazivanja, čime se dodatno ističe značaj preventivne medicine i pruža podrška zajednici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA