Vreme čitanja: oko 1 min.

Komandant Miković za Telegraf nakon buktinje na Zvezdari: Po kvadraturi jedan od većih požara ove godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Međutim, kako smo ranije pisali, ali kako je i danas potvrdio naš sagovornik, od početka 2024. vatrogasci imaju pune ruke posla, a svakodnevno imaju i do 15-20 intervencija

  • 0

Nakon što je veliki požar na Zvezdari uspešno lokalzivan za Telegraf je govorio komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Dragan Miković. Kako je istakao ovaj požar jeste bio većeg obima, ali ne i najveći od početka godine.

"Ovaj požar ne možemo da svrstamo u najveće koji su se dogodili ove godine, ali je po kvadraturi sigurno među većima, najveći je bio onaj u bolku 70 kada je goreo kineski tržni centar", rekao je naš sagovornik.

Međutim, kako smo ranije pisali, ali kako je i danas potvrdio naš sagovornik, od početka 2024. vatrogasci imaju pune ruke posla, a svakodnevno imaju i do 15-20 intervencija.

"Vatrogasno-spasilačka brigada u proseku ima negde oko 15-20 intervencija dnevno. Zovu nas i zbog požara na elektroinstalacijama, dimnjacima, za sve ono što je vezano za grejnu sezonu", ističe Miković.

Kako naš sagovornik ističe, vatrogasno-spasilačka brigada intervenišemo i kada su u pitanju teške saobraćajne nezgode, kada se neko lice zaglavi u liftu, te da požari nisu jedini domen njihovog dejstva.

"Na svu sreću ove godine nemamo puno povređenih ljudi i jednog vatrogasca koji je povređen prilikom intervencije", otkrio je on.

Iako je u jeku još uvek grejna sezona, brigada se priprema i za letnju sezonu prilikom koje najčešće dolazi do požara na otvorenom.

"Nama je uvek sezona požara kada dođe zima i to uglavnom na grejnim telima, a kada je lepo vreme onda imamo požare na otvorenom tj. bude zahvaćeno nisko rastinje, trava"; zaključuje naš sagovornik.

Podsetimo, danas je na Zvezdari izbio veliki požar koji je prestravio građane.

Crni gust dim kuljao je iz zapaljenog objekta, a mogao se videti kilometrima daleko.

Kako nam je potvrđeno, zapalila se krovna konstrukcija na zapuštenoj fabrici.

Prvi put u Beogradu nova cistera za gašenje požara poslata je na Zvezdaru kako bi pomogla vatrogascima da lokalizuju buktinju, saznaje Telegraf.

Cisterna je zapremine 30.000 metara kubnih, a opremljena je sa čak dva para lestvica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA