≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ljudska greška": Evo šta gradonačelnik kaže o nesreći u kojoj je točak otpao sa autobusa i usmrtio ženu

V. B.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nesreća dogodila na autobusu privatnog preduzetnika

  • 1
Aleksandar  Šapić čestitao školsku slavu Foto: Beoinfo

Prednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je nesreća koja se dogodila u Beogradu, kada je točak otpao sa autobusa i usmrtio ženu, ljudska greška i da je osoba koja je načinila grešku uhapšena.

Šapić je takođe naveo da se ta nesreća dogodila na autobusu privatnog preduzetnika, ali da je isto tako mogla da se dogodi i na autobusu GSP-a i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova jedino ovlašćeno da brine o tehničkoj ispravnosti vozila.

Na pitanje o izjavi predsednice gradskog odbora Stranke slobode i pravde Mile Popović da se sakrio posle te tragedije, kao i konstatacije da je u pitanju privatni prevoznik, a da Šapić zna ko je odgovoran za taj incident i da je prevoz u gradskom saobraćajnom postao ruski rulet, Šapić je odgovorio da postoji grupa ljudi, opozicionara, koji se bave nekrofilskom politikom.

- Kao da žude, iščekuju i priželjkuju neko zlo da se desi, neka nesreća da se desi, zaista to ne mogu da razumem i niti ću ikada razumeti. Da, ta nesrećna žena je stradala, zato što se otkačio točak, jer nije bio dobro zašrafljen. Inače, u toj njenoj izjavi, kako kaže, da Beograđani tuguju za svojom sugrađankom, eto koliko je bilo briga za, kako kaže, svoju sugrađanku. Da se raspitala, znala bi da ta nesrećna žena nije iz Beograda, ona je iz Smedereva - rekao je Šapić.

Kako je rakao, ta vrsta političkog leširarenja i nekrofilske politike započeta je prošle godine, u maju, kada nam se desila velika tragedija u OŠ "Vladislav Ribnikar".

- Mi živimo u neko novo, nekrofilsko vreme, u kojem se priželjkuje zlo, priželjkuje se nesreća, da bi moglo onda da se na tome gradi čitava jedna nova politička platforma. I zato bih molio, ako imaju malo savesti, da ubuduće ne grade svoje političke strategije na nesreći, na smrti - poručio je predsednik Privremenogo organa Beograda.

On je istakao da nikoga ne štiti, već da su u ugovorima koji su potpisani sa privatnicima pre 10 godina, stoji da je MUP jedini ovlašćen za zahtev za vanredni tehnički pregled.

- Tehnički pregled se vrši svakih šest meseci i to je regulisano zakonom kao što vi kad registrujete putničko vozilo treba da idete na tehnički pregled ista je situacija sa privatnim prevoznicima. Oni se vrše na svakih šest meseci i to rade ovlašćeni servisi sa kojim grad Beograd apsolutno nema nikakve veze - rekao je predsednik Privremenog organa Beograda.

Naglasio je da je ta nesreća mogla da se desi kao što se desi i privatnom prevozniku i GSP-u.

- Ta osoba je uhapšena, tehničar koji nije dobro pritegao taj točak. Mislim i vozač da ima odgovornost jer mora da proveri, ali hoću vam reći ne postoji ne postoji zahtev za vanredan tehnički pregled od grada Beograda, to može samo da traži ovlašćeno lice, to jest to jest Ministarstvo unutrašnjih poslova - poručio je Šapić.

Što se tiče "ruskog ruleta" o kome je govorila Mila Popović, Šapić je rekao da nije konkurentan Draganu Đilasu, i da ga on, kako je rekao, šije u svakoj ruci.

- Autobus usmrtio dvoje ljudi na Zvezdari. Autobus pregazio ženu u Nemanjinoj. Autobus pokosio dečaka i radnika na Ledinama. Autobus udario dečaka u Višnjičkoj. Autobusu otpao točak u toku vožnje. Sudar tramvaja, povređeno 20 ljudima. Autobus udario u ogradu crkve na Banovoj brdu. Autobus probio ogradu Gazele. Tramvaj oborio pešaka. Autobus uletao u fotografsku radnju i tako dalje. Znate šta vezuje se ove slučaje? Pa svi su se desili u periodu od 2009. do 2013. godine - naveo je Šapić.

Kako je rekao, u tom periodu postojala i opozicija, ali niko nije optuživao gradonačelnika, niti nekog drugog za stvari za koje objektivno ne mogu da imaju odgovornost.

- Jer ovakve stvari se u Beogradu dešavaju i dešavaju se decenijama unazad. Beograd je veliki grad, sa preko 2000 vozila javnog prevoza, i naravno da treba svako da odgovara u skladu sa njegovim zakonskim ovlašćenjima - poručio je Šapić.

On je dalje naveo da je broj zapaljenih autobusa od 2008. do 2013. godine bio 67, 11,2 po godini u proseku, da ja je broj zapaljenih autobusa od 1. septembra 2022. do današnjeg dana devet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi

    21. mart 2024 | 18:08

    Ljudska greska je sam gradonacelnik koji ne zna svoj posao i koristi mesto gradonacelnika samo za sebe i svoju korist

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA