Zombiji šetali po centru Beograda (FOTO)

Ova šetnja organizovana je u okviru Festivala srpskog filma fantastike, koji traje četiri dana. Počeo je u četvrtak prikazivanjem kratkih filmova iz Srbije, Kanade, Španije i Italije, a otvorio ga je reditelj Dejan Zečević

  • 1

Prva srpska "Zombi šetnja", karneval ljudi maskiranih u zombije, kakav je uobičajen na festivalima fantastike u svetu, održan je juče u centru Beograda. Oko 200 "zombija" prošetalo se od Trga Republike do Doma omladine Beograda, trasom Trg Republike – Knez Mihailova - Palata Albanija – podzemni prolaz kod hotela Moskva - Bezistan - Trg Nikole Pašića – Dom omladine.

Ova šetnja organizovana je u okviru Festivala srpskog filma fantastike, koji traje četiri dana. Počeo je u četvrtak prikazivanjem kratkih filmova iz Srbije, Kanade, Španije i Italije, a otvorio ga je reditelj Dejan Zečević.

Više od 70 filmova iz Srbije, Italije, Španije, Hrvatske, BiH, Slovenije i Kanade biće prikazano na sedmom po redu festivalu u Domu omladine i Muzeju jugoslovenske kinoteke. Za nagradu Koskar po prvi put će se, pored kratkih srpskih, nadmetati i ostvarenja sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Koskar, omaž Oskaru u obliku kostura, biće dodeljen u pet kategorija za srpske filmove, a šest filmova sa prostora nekadašnje Jugoslavije nadmetaće se za posebnog Koskara. Nagrada Piramida biće uručena najboljoj filmskoj minijaturi na temu apokalipse. O nagradama će odlučivati međunarodni žiri u sastavu: Stevan Filipović (srpski režiser), Velimir Grgić (hrvatski kritičar i novinar) i Loris Curci (italijanski producent). Počasni gost ovogodišnjeg FSFF biće italijanski majstor za maske i specijalne efekte Serđo Stivaleti.

U revijalnom delu FSFF biće prikazani filmovi iz Italije i Španije, ali i stara srpska dela fantastike poput filma "Mi nismo anđeli" Srđana Dragojevića, "Majstora i margarite" Saše Petrovića, kao i "Punog meseca nad Beogradom" Dragana Kresoje. U specijalnom programu "Izgubljeni svetovi srpskog filma fantastike" najavljeni su vrlo retki naslovi poput "Devičanske svirke" i "Štićenika" Đorđa Kadijevića.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija 1

    23. oktobar 2012 | 19:16

    Amaterski urađeno, neki kostimi su dobri, a za neke se vidi da su ofrlje odrađeni....ovako to pro izgleda http://srbija1.com/2012/10/23/i-opet-zombiji-d/

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA