Vreme čitanja: oko 1 min.

Sramota u Kijevu: Ogromna deponija smeća i to baš kod železniče stanice u beogradskom naselju

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova situacija zahteva brzu i efikasnu reakciju lokalnih vlasti

  • 1
Koncert Letu Štuke FOTO: Vladimir Branković

U beogradskom naselju Kijevo, koje pripada opštini Rakovica, nedavno je jedan od stanovnika zabeležio sramotan prizor - veliku deponiju smeća. Ovaj užasavajući prizor ne samo da ruži okolinu svojim obimom, već se nalazi i u neposrednoj blizini pruge, što dodatno ističe neodgovornost i nebrigu pojedinaca.

Deponija smeća u Kijevu nije samo estetski problem; ona predstavlja i ozbiljnu ekološku pretnju. Otpad koji se nesavesno odbacuje može da privuče štetočine, doprinosi zagađenju zemljišta i voda, a u nekim slučajevima može čak da utiče na zdravlje ljudi koji žive u blizini. Posebno je zabrinjavajuće to što se smeće nalazi blizu pruge i stajališta.

Ono što ovaj slučaj čini još gorim jeste činjenica da su za ovakvo stanje odgovorni sami građani. Neodgovorno odlaganje smeća odražava nedostatak svesti o značaju očuvanja čistog i zdravog okruženja.

Ova situacija zahteva brzu i efikasnu reakciju lokalnih vlasti u saradnji sa zajednicom.

Inicijative za čišćenje i očuvanje životne sredine mogu u velikoj meri doprineti podizanju svesti o ekološkim pitanjima među stanovnicima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA