Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomoć od 2,4 miliona dinara za NURDOR, "Čep za hendikep" i "Dečje Srce"

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj progama jeste da korisnici, volonteri i zaposleni u tim organizacijama koriste usluge vožnje Yandex go

  • 0
Nurdor Foto: Nurdor

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), organizacija "Čep za hendikep" i organizacija "Dečje Srce" su tri partnera humanitarnog programa u iznosu od 2,4 miliona evra koji je pokrenula kompanija Yandex go.

Cilj progama jeste da korisnici, volonteri i zaposleni u tim organizacijama koriste usluge vožnje, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Oni će svakog meseca dobijati kodove koje mogu da koriste za vožnje na teritoriji celog Beograda.

Organizacije mogu da koriste prevoz i za dostavljanje dokumenata, humanitarne pomoći i medicinskih potrepština.

Predsednica upravnog odbora NURDOR-a Joland Korora rekla je da ta organizacija već 20 godina pruža podršku deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

Navela je da su jedan od najvažnijih projekata roditeljske kuće za smeštaj dece i roditelja tokom njihovog boravka u Beogradu i da će prevoz njihovim stanarima biti od koristi.

"Značaj donacije je ogroman jer će direktno biti usmeren na prevoz dece koja iz roditeljskih kuća idu da prime terapiju u bolnicu, a imaće i prevoz od bolnice do kuće. Zahvaljujemo od srca na ovako vrednoj i značajnoj donaciji", istakla je Korora.

Korisnici će tokom rezervisanja vožnje u aplikaciju moći da unesu eventualne specifične potrebe, poput pristupa invalidskim kolicima ili pomoći prilikom ulaska u automobil.

Ove inicijative imaju za cilj da poboljšaju iskustvo za korisnike sa invaliditetom smanjivanjem mogućnosti za nesporazume i pružanjem sigurnih vožnji, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA