Vreme čitanja: oko 1 min.

Održana misa u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu: Nadbiskup služi Uskrsno bdenje

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrišćani širom sveta koji koji pripadaju crkvama zapadnog obreda sutra proslavljaju najveći hrišćanski praznik - uskrsnuće Isusa Hrista

  • 0

U katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu večeras je održana misa Uskrsnog bdenja koju predvodi beogradski nadbiskup Ladislav Nemet.

Misa je počela blagoslovom uskršenjeg ognja ispred katedrale, a potom i paljenjem sveće koja se unosi u hram kao simbol svetlosti Hristovog uskrsnuća.

Nakon blagoslova uskršnjeg ognja tokom kojega se plamen ognja kao simbol Histove svetlosti prenosi na sveće vernika, kako bi se u svakome od njih ražarila živa želja za Isusom, počela je moiltva uskršnjeg bdenja sa čitanjem delova Starog i Novog zaveta.

Pored brojnih vernika uskršnjem bdenju prisustvuju i izaslanica predsednika Srbije ministarka pravde Maja Popović, direktor Uprave za saradnji sa crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović i vikarni episkop patrijharha.

Hrišćani širom sveta koji koji pripadaju crkvama zapadnog obreda sutra proslavljaju najveći hrišćanski praznik - uskrsnuće Isusa Hrista.

Uskrs, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću, sutra slave katolici, protestanti, anglikanci, kao i neke pravoslavne i brojne manje crkve.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA