Vreme čitanja: oko 2 min.

Besplatni preventivni pregledi, od 4. do 10. aprila, ispred opštine Novi Beograd

V. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pregledi u „Kućici zdravlja“ se ne zakazuju, ali u slučaju da je odziv za neki od dana predviđenih za pregled veliki, građani će dobiti termin za pregled tog dana

  • 0
Kućica zdravlja Foto: Telegraf

Gradska opština Novi Beograd i Dom zdravlja Novi Beograd, od 4. do 10. aprila, u terminu od 8 do 15 časova, organizuju besplatne preventivne preglede u pokretnoj ambulanti na platou ispred zgrade opštine.

Pregledi u „Kućici zdravlja“ se ne zakazuju, ali u slučaju da je odziv za neki od dana predviđenih za pregled veliki, odnosno ukoliko se budu formirali redovi, građani će dobiti termin za pregled tog dana.

Građanima će biti dostupni pregledi u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, oftalmologa, ultrazvučni pregledi, pregledi za žene, penzionere, stomatološki kao i pregledi za decu.

Pregledi će biti organizovani po danima i to:

ČETVRTAK 4. april – Prevencija kardiovaskularnih bolesti, koja podrazumeva merenje telesne mase i određivanje BMI, merenje krvnog pritiska, šećera u krvi, EKG i ultrazvučni pregled krvnih sudova vrata.

PETAK 5. april – Prevencija dijabetesa, obuhvatiće merenje telesne mase i određivanje BMI, krvnog pritiska, šećera u krvi, EKG pregled, pravilnu upotrebu pen-ova, savetovanje o ishrani za prevenciju šećerne bolesti, ultrazvučne preglede krvnih sudova vrata i UZ pregled štitne žlezde.

SUBOTA 06. april – Dan je za penzionere, kada naši najstariji sugrađani mogu da dobiju savete o pravilnom uzimanju terapije, merenje telesne mase i određivanje BMI, merenje krvnog pritiska i šećera u krvi, savete o pravilnoj upotrebi pen-ova, praćenje laboratorijskih analiza posle 65 godina života, savete o pravilnoj ishrani i zdravim stilovima života, kao i UZ abdomena.

NEDELjA, 07. april – Porodični dan, posvećen je prevenciji zdravlja dece i omladine, a obuhvata pregled fizijatra, stomatologa i pedijatra.

PONEDELjAK 08. april – Dan za prevenciju očnih bolesti, kada će građanima biti dostupan besplatan pregled oftalmologa, utvrđivanje dioptrije za naočare kao i pregled očnog dna.

UTORAK 9. april – Dan za žene, koje će moći da obave ultrazvučni pregled dojki, stručno savetovanje kako same da pregledaju dojke, savetovanje o važnosti redovnog ginekološkog pregleda (prevencija karcinoma grlića materice) kao i savetovanje o kontracepciji.

SREDA 10. april – Posvećen je preveniciji zdravlja kod penzionera i omogućiće najstarijim sugrađanima ultrazvučni pregled abdomena, merenje telesne mase i određivanje BMI, merenje krvnog pritiska, šećera u krvi, zatim savete o pravilnoj upotrebi pen-ova, praćenje laboratorijskih analiza posle 65 godina života, savete za pravilnu ishranu i zdrave stilove života, kao i uputstvo o pravilnom uzimanju terapije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA