≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stanari Zemunskih kapija u šoku nakon što je na ulici pregaženo dete (3): "Ovo ovako više ne može"

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sagovornik Telegraf.rs kaže da su svi strahovali da će ovako nešto da se dogodi, jer je kod mesta gde se nesreća dogodila i dečji parkić, koji je uvek pun mališana

  • 1
Zemunske kapije, uviđaj nakon nesreće Foto: Telegraf.rs/Privatna arhiva

Stanari Zemunskih kapija do srži su potreseni nakon što je trogodišnja devojčica umalo u sredu stradala ispred zgrade, kada ju je pokosio automobil.

Prema informacijama Telegraf.rs, devojčica je prelazila put sa bratom i roditeljima kada je tuda prošao automobil koji ju je "zakačio" i vukao nekoliko metara. Za volanom je bila žena koja je automobil zaustavila tek kada su otac i majka pojurili da spasu dete i izvuku ga ispod automobila.

Dete je zadobilo teške telesne povrede i više od deset kopči na licu. Niko ne sme da pomisli šta bi sa detetom bilo da otac devojčice nije potrčao i zaustavio kola.

"Svi smo strahovali kada će ovako nešto da se dogodi. Svi se parkiraju na ulici, koja je dvosmerna i sve je nepregledno", priča za Telegraf Đ. D., stanovnik ovog naselja.

Naš sagovornik kaže da je kod mesta gde se nesreća dogodila i dečji parkić, koji je uvek pun mališana.

"Naselje je, Bogu hvala, puno male dece, igraju se tu u parku, trče, dovoljan je samo sekund da neko istrči na ulicu... Neko je pričao kako bi park trebalo ograditi, što nije normalno. Bolje bi bilo da pauk prolazi i odnosi nepropisno parkirane automobile, kako bi vozači imali preglednost", kažu nam stanovnici ovog naselja.

Nakon ove nesreće ponovo se u naselju povela debata o postavljanju ležećih policajaca i to takvih koji bi ograničili vozače da ne mogu da idu brže od 20 kilometara na čas.

Stanari kažu da je neko predlagao i da se zahteva da ulice budu jednosmerne, ali misle da to ne bi rešilo problem.

"Svi bi nastavili da se parkiraju u traci i onda je opet sve nepregledno i šta smo rešili, ništa", kažu stanari sa kojima smo razgovarali.

Svi su saglasni u jednom, da nešto hitno mora da se uradi po pitanju bezbednosti na ulici, jer bi naredna nesreća mogla da bude kobna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B+

    12. april 2024 | 12:40

    Sigurno da ne može tako,treba roditelji da više brinu o deci a ne samo da rađaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA