Vreme čitanja: oko 3 min.

Veliko interesovanje za novu uslugu "Gradskog stambenog": Održavanje savremenih kompleksa zgrada

B. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Javno preduzeće „Gradsko stambeno“ od 1966. godine održava zgrade u Beogradu

  • 0
JP Gradsko stambeno Foto: Dušan Košutić

Rukovodstvo na čelu sa direktorom Aleksandrom Jakšićem, od svog dolaska, godinu i po dana aktivno je radilo na racionalizaciji poslovanja i reorganizaciji preduzeća. Strateške odluke donete u svrhu ostvarenja ušteda u poslovanju omogućile su Preduzeću dodatnu mogućnost za uvođenje novih usluga. Analiza internih kapaciteta, ali i tržišta na kome posluje Preduzeće rezultirala je formiranjem nove zaokružene usluge koja podrazumeva tehničko održavanje novih kompleksa zgrada kroz prilagođenu ponudu.

JP Gradsko stambeno Foto: Dušan Košutić

Za kratko vreme, ovo javno preduzeće preuzelo je održavanje kompleksa „Gornji grad“ u Zemunu, „Nju minel“ na Novom Beogradu kao i deo „Beograda na vodi“.

Portfolio preduzeća time je značajno proširen a „Gradsko stambeno“ se učvrstilo na poziciji lidera u održavanju zgrada u Srbiji kao jedna od najznačajnijih institucija tog tipa u regionu. Pored dosadašnjih usluga pružanja hitnih intervencija i redovnog održavanja, kao i izvođenja radova velikog obima i vrednosti po posebnim ugovorima, novom uslugom obuhvataju se i domarski radovi, održavanje zelenih površina, igrališta i parkova unutar kompleksa, održavanje garaža i auto liftova, fizičko-tehničko obezbeđenje, protivpožarna zaštita, zimska služba, dezinsekcija i deratizacija, čišćenje kompleksa.

Ovu uslugu karakteriše ponuda u kojoj se cena održavanja za vlasnike stanova i poslovnih prostora prilagođava u skladu sa obimom usluge koju stanari kompleksa žele od Preduzeća. Ovakvo cenovno prilagođavanje usluge razlikuje od standardne usluge preduzeća koja je tradicionalno fiksirana.

JP Gradsko stambeno Foto: Dušan Košutić

Kako ne bi došlo ni do najsitnijeg propusta, svakodnevno se obilaze kompleksa zgrada od strane posebno zaduženih menadžera Preduzeća, uz mogućnost dvadestčetvoročasovne komunikacije upravnika stambenih zgrada sa njima (putem telefonske i imejl komunikacije, društvene mreže vajber, posebne aplikacije za praćenje aktivnosti na zgradama). Sve ovo je samo deo nove korporativne politike preduzeća koje na ovaj način pokazuje da je spremno da isprati i najzahtevnija tržišna kretanja koja su sa sobom doneli savremeni kompleksi zgrada kojih je u Beogradu sve više.

Sve ovo pratila je i dinamična obuka postojećih zaposlenih te angažovanje novih ljudi koji odlično poznaju informacione tehnologije, engleski jezik kao i nove kompleksne sisteme zasovane pre svega na elektronici.

Zacrtani ciljevi u prvoj fazi održavanja savremenih kompleksa su postignuti, te je sada veliko interesovanje upravo ovakvih zgrada da održavanje povere JP „Gradsko stambeno“. Stanari su prepoznali unapređenja u poslovanju, a zahtevi za uspostavljanje saradnje stižu kako od savremenih kompleksa koji su useljeni pre nekoliko godina, tako i od onih koji su tek u izgradnji.

Naime, Preduzeće beleži najveći porast broja zgrada koje ulaze u sistem održavanja u poslednjih 20 godina. Za ovakve rezultate, bilo je potrebno sprovesti sistemske reforme u samom preduzeću koje su donele skraćenje rokova izlaska ekipa na teren, pojačanje kontrole njihovog rada, nabavku najsavremenijih uređaja, opreme, mašina i alata potrebnih za što efikasniji rad uz što manju primenu invazivnih metoda.

Dostupnost zaposlenih građanima Beograda imperativ je koji je nametnut od prvog dana od strane rukovodstva Preduzeća, te su tako redovni sastanci sa upravnicima, tribine ali i prisustvo menadžmenta sednicama stambenih zajednica u stambenim zgradama, sada postali uobičajena praksa.

Nedavno smo pisali o ovoj velikoj promeni u poslovanju „Stambenog“ a više stanara, upravnika i investitora obratilo se našoj redakciji tražeći više informacija, te podsećamo da sve dodatne informacije, zainteresovani mogu dobiti putem telefona 11 0 11, elektronske pošte jpgs@stambeno.com, društvenih mreža ili ličnim dolaskom u bilo koju radnu jedinicu preduzeća.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA