Vreme čitanja: oko 1 min.

Bezbednost motociklista jedna od tema i za rad Saveta za bezbednost saobraćaja

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moto sajam održan je ispred Poslovnog centra Grawe osiguranja u Bulevaru Mihajla Pupina 115D

  • 1
Sajam bednosti motociklista Gradska opština Novi Boegrad

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan prisustvovao je prvom sajamu bezbednosti motociklista u regionu, SMART MOTO SAFETY EXPO.

Bovan je istakao da Savet za bezbedbost u saobraćaju Opštine Novi Beograd aktivno radi na unapređenju bezbednosti saobraćaja, prvenstveno kod dece i biciklista, ali da će se jedna od budućih aktivnosti svakako odnositi i na bezbednost motociklista, jer su brojke o stradanju ove kategorije vozača zabrinjavajuće.

Prema podacima Agencije za bezbednost u saobraćaju u 2022. godini, posebno je poražavajući podatak da je kod 57,8 odsto smrtno stradalih na motociklu, smrt nastupila na licu mesta. Petina stradalih na motociklu nije koristila zaštitnu kacigu, dok kod stradalih vozača mopeda, čak polovina vozača nije imala kacigu.

Zbog toga je sajam na Novom Beogradu, prema rečima Bovana, bio dragocen za sve ljubitelje motora.

Moto sajam održan je ispred Poslovnog centra Grawe osiguranja u Bulevaru Mihajla Pupina 115D, u organizaciji Grawe osiguranja i Asocijacije za bezbednost motociklista.

Podršku sajmu dale su kompanije BMW Motorrad Srbija, Moto Land Srbija, Monster Srbija i BMW MK Srbija.

Tim vrhunskih profesionalca iz razliičitih moto oblasti, bio je dostupan za odgovore o motociklizmu, svim motociklistima, bilo da su početnici ili iskusni vozači.

Sajmu je između ostalih prisustvovao instruktorski tim Uprave saobraćajne policije, koji je postavio moto poligon na kom su motociklisti isprobavali svoje veštine u bezbednim uslovima.

Online smart moto trening – abm, o bezbednoj vožnji, održao je dr Vladimir Jevtić, a svi zainteresovani su mogli da dobiju savet kako da pripreme motocikle za sigurnu vožnju i saznaju sve što je potrebno prilikom izbora zaštitne opreme.

Organizatori su ponudili i servis za motocikl, kao i mogućnost da ljubitelji motora vide i probaju nove modele BMW motocikala i da dobiju savete za moto putovanja.

(Telegraaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boki

    15. april 2024 | 13:28

    Sve je vise bahatih nasilnih i pijanih vozaca u saobracaju koji ismejavaju zakone i kazne.Nadlezni blago reaguju sa smesno malim kaznama a cesto su zrtve neduzni gradani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA