≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spekulacije o rušenju škole "Stefan Nemanja" uznemirile Beograđane: Oglasilo se Ministarstvo prosvete

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo otkriva kakav je plan

  • 1
deca škola knjige ranac početak školske godine Foto: Shutterstock/Monkey Business Images

Povodom spekulacija koje su se pojavile u javnosti o iseljenju Osnovne škole "Stefan Nemanja" u Beogradu, Ministarstvo prosvete saopštava sledeće:

Dopis kojim se Ministarstvo prosvete obratilo Osnovnoj školi "Stefan Nemanja" i kojim traži da se škola izjasni da li koristi parcelu za obrazovno-vaspitni rad, u funkciji je izrade Plana detaljne regulacije koji priprema Gradska uprava Grada Beograda.

Potpuno je netačna postavka o tome da se bilo šta u pogledu planiranja i projektovanja kroz obuhvat Plana detaljne regulacije radi na račun umanjenja ili bilo kog revidiranja kapaciteta i potencijala kojima raspolaže Osnovna škola "Stefan Nemanja". Upravo suprotno, postoji potpuno izvesna mogućnost, čak i preporuka, da se stvore planski i urbanistički uslovi da se kapaciteti škole osavremene i unaprede kroz sam Plan detaljne regulacije.

Stoga nema reči o ustupanju/prodaji bilo kog dela parcele koji koristi škola, niti iko u Ministarstvu razmišlja o iseljenju ove škole. Reč je o redovnoj administrativnoj proceduri u ovakvim situacijama. Neko je, očigledno, pogrešno informisao roditelje i zaposlene i bespotrebno ih uznemirio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase

    17. april 2024 | 11:51

    Ako neko bude pitao ministarstvo. Da ne bude provuceno "na mala vrata" kroz sekretarijat za urbanizam. Senjak je vec ostao bez jedne skole, koja je na "trange-frange" postala nemačka škola. Gde ima dima, ima i vatre. Iskustvo govori tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA