Vreme čitanja: oko 1 min.

Marko Stojčić: U Dobrinovićevoj ulici na Banovom brdu ostaje zelena površina

D. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je rekao, razlog brige građana jeste pravni postupak koji je u toku, a za koji će se utvrditi da li je zakonit ili nije

  • 1

Nema nijednog razloga za brigu da će se na prostoru sportskih terena i zelene površine u Dobrinovićevoj ulici na Banovom brdu graditi neki stambeni objekat.

Grad Beograd ne odustaje od toga i stoji iza svojih sugrađana, izjavio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić koji je danas razgovarao s građanima iz okolnih zgrada.

– Razlog našeg dolaska je da objasnimo našim sugrađanima da nema nijednog razloga za brigu, u smislu da ovaj prostor između stambenih objekata gde se nalaze dva sportska terena, odnosno dečje igralište, eventualno nekad u budućnosti postane građevinska parcela na kojoj bi nikli objekti.

Stav Grada Beograda i Opštine Čukarica jeste da će se završiti plan detaljne regulacije koji predviđa da na ovom prostoru bude javna površina koja će biti u vlasništvu Grada Beograda – rekao je Stojčić.

Kako je rekao, razlog brige građana jeste pravni postupak koji je u toku, a za koji će se utvrditi da li je zakonit ili nije.

– Potpuno nevezano od ishoda tog pravnog postupka, ukoliko bude potrebe, Grad će reagovati. Ni pod kojim okolnostima ne odustajemo da sada ili u budućnosti ovde bude nešto drugo osim onoga što je sada, a to su zelene površine sa sportskim terenima.

Nadamo se da će već sledeće godine Grad moći da odvoji određena sredstva i da izvrši potpunu rekonstrukciju ovog prostora gde bismo mogli da dobijemo potpuno nov teren, sa zelenilom, klupama i svim onim što je potrebno – istakao je Stojčić.

(Telegraf.rs)

Video: Marko Stojčić: Kako će Beograd da izgleda u 2022, koji će biti najvažniji projekti?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA