Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola Nikodijević obišao Prihvatilište za decu Beograda

M. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković takođe je svima čestitala današnji praznik

  • 0
Nikola Nikodijević Foto: Beoinfo

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa, član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević obišao je danas Prihvatilište za decu Beograda i tom prilikom deci koja borave u Prihvatilištu uručio prigodne poklone kao i vaskršnja jaja. Poklone je obezbedio fudbalski klub "Crvena zvezda" na inicijativu Nikole Nikodijevića.

Nikodijević je tom prilikom čestitao svima koji danas proslavljaju najveći hrišćanski praznik Vaskrs i istakao da mu je veliko zadovoljstvo da kada su veliki praznici, koje provodimo u miru i zajedništvu, bude sa decom iz Prihvatilišta.

"Mi u Beogradu smo jedna velika porodica i želimo da pokažemo ovoj deci da nisu sama, da o njima ima ko da brine i da smo tu za njih 365 dana u godini. Današnja slika dece i njihova radost kada vide da smo tu sa njima je nešto što nam daje snagu da nastavimo da radimo dalje i da sve ono što radimo godinama u nazad dobija smisao sa dečijim osmehom", rekao je Nikola Nikodijević.

On se zahvalio fudbalskom klubu "Crvena zvezda" na poklonima jer se mališani uvek najviše raduju sportistima.

"Naša vrata su uvek otvorena za sve probleme pred kojima se Prihvatilište nalazi i drago mi je da imamo partnerski odnos. Sistem socijalne zaštite i socijalne politike u našem gradu je poslednjih godina mnogo uznapredovao. Sve ono što je do pre desetak godina bilo nezamislivo u našem gradu poput dnevnih boravaka za stara lica, prihvatilišta za stara lica, gerontoloških centara, veliki broj klubova koji se bave našim najstarijim sugrađanima, više od 790 personalnih asistenata i sve ono što pre nije postojalo, a što danas postoji i olakšava život posebnim kategorijama stanovništva. Trudićemo se da u budućnosti unapređujemo sistem socijalne zaštite u Beogradu jer se razvoj jednog društva i jednog grada meri po tome koliko je razvijena socijalna služba. Drago mi je što iz godine u godinu u tome napredujemo i to će biti jedna od temeljnih politika grada Beograda u budućnosti", poručio je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, ukoliko bude postojala potreba za proširenjem kapaciteta Prihvatilišta Grad će urgetno reagovati i proširiti kapacitete, ali za sada za to nema potrebe.

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković takođe je svima čestitala današnji praznik i poručila da na ovaj veliki praznik mislimo na decu koja borave u ovoj ustanovi.

"Moramo da im pokažemo da nisu sama i da radost Vaskrsa unesemo i u ovaj naš zajednički dom. Na usluzi smo svoj našoj deci jer ova deca zaslužuju najbolje", poruka je direktorke Stajković.

Fudbaler "Crvene zvezde" Nikola Knežević rekao je da mu je jako drago kada vidi da su deca, kojima je bilo teško u životu, srećna. On im je poručio da nastave da guraju dalje i izrazio nadu da će oni biti pre svega dobri ljudi, a onda i dobri sportisti.

Događaju je prisustvovao i gradski sekretar za socijalnu zaštitu Petar Jordanov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA