Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je za lepši pol bolje da u šumi ostanu s medvedom ili muškarcem? Beograđani imaju surove odgovore

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskreno, nismo očekivali ovako podeljena mišljenja

  • 2

Da li je čovek "veća životinja od životinje" ili nas razum čini bezbednijima za okolinu, pitanje je na koje se ne može dati prost odgovor, ali nas je interesovalo da saznamo šta naši sugrađani misle o tome, pa smo im postavili jednostavno pitanje - Da li misle da je bezbednije ženu ostaviti muškacima ili medvedima.

Ako pogledamo odnos broja silovanja i napada medveda u toku jedne godine u Sjedinjenim Američkim Državama, jasno je da je više muškaraca nego medveda naudilo ženama. Prost zaključak na osnovu ove premise je da su devojke bezbednije u društvu ove šumske zveri.

Kada uzmemo u obzir faktor rizika da u životu sretnete medveda van zoološkog vrta, situacija se menja.

Kao i uvek, uputili smo se prema ulici u kojoj se "kriju" odgovori na sva pitanja. U Knez Mihajlovoj su nas, ne tako veselo, dočekali užurbani Beograđani. Mada je većina izbegavala da ulazi u takvo poređenje, nekolicina sugrađana podelila je njihovo mišljenje sa nama.

Iskreno, nismo ni sami očekivali ovako podeljena mišljenja.

Neki su smatrali da je čovek razumniji od medveda, pa je s toga bezbednije prepustiti "lepši pol" muškarcina, dok su drugi ubeđeni da su žene manje ugrožene među životinjama budući da ljudski razum može povrediti devojku više nego životinjski nagoni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldtajmer®

    10. maj 2024 | 10:22

    Još jedan pamflet u službi ideologa o zlatnoj milijardi. Svako iole normalan bi postavio pitanje kako to da u poslednjih 20-30 godina muškarci postanu tolike zveri pa ništa drugo ne rade nego samo vrše nasilje nad ženama?! Pre će biti da neko uveliko radi na obesmišljavanju porodice pa sve češće brakovi traju kraće od mamurluka svatova. Ako je ženama bolje sa psima i medvedima onda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA