Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikola Nikodijević položio venac na Spomen-kompleksu oslobodiocima Beograda 1944. godine

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vence su položili ministri u Vladi Srbije, predstavnici Vojske Srbije, vojnog i diplomatskog kora, udruženja građana i boračkih organizacija, kao i mnogobrojni građani

  • 2
Nikola Nikodijević Foto: Beoinfo

Povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević položio je venac na Spomen-kompleksu oslobodiocima Beograda 1944. godine.

Nikodijević je na taj način, u ime Grada, odao počast stradalim vojnicima koju su učestvovali u oslobođenju srpske prestonice u Drugom svetskom ratu.

On je svim građanima čestitao 9. maj – Dan pobede nad fašizmom i poručio da Srbija svake godine sa ponosom ističe svoju istorijsku ulogu u pobedi nad fašizmom.

"Danas obeležavamo jedan od najvažnijih istorijskih datuma i sa najiskrenijim ponosom ističemo našu antifašističku tradiciju. Herojska dela naših predaka u Drugom svetskom ratu moramo čuvati od zaborava, a sadašnje i buduće naraštaje učiti neprolaznim vrednostima mira i međusobnog uvažavanja", poručio je Nikola Nikodijević.

Vence su položili ministri u Vladi Srbije, predstavnici Vojske Srbije, vojnog i diplomatskog kora, udruženja građana i boračkih organizacija, kao i mnogobrojni građani. Pre početka same svečanosti polaganja venaca organizovana je tradicionalna povorka „Besmrtni puk” koja je Ruzveltovom ulicom prošla do spomen-kompleksa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA 035

    9. maj 2024 | 13:43

    Jel imaju ime ti naši preci koji su oslobodili BG,nisu bili samo civili nego i vojska,NOVJ,partizani,...,bez šumskih ljudi,SLAVA IM.

  • SKOJ

    9. maj 2024 | 16:08

    Na prijemu u nekoj EU ambasadi ima više zvaničnika nego ovde.!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA