Vreme čitanja: oko 1 min.

Oživljavanje dečjeg Beogradskog proleća: Festival vraća čaroliju detinjstva uz muziku i zabavu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijera ove manifestacije biće emitovana u subotu, 11. maja, u 9 časova, na drugom programu Radio-televizije Srbije

  • 0
deca igra Foto: Shutterstock

Manifestacija „Dečje beogradsko proleće” biće održana sutra, s početkom od devet časova, saopšteno je iz Dečjeg kulturnog centra Beograda.

Tema ovogodišnjeg festivala je detinjstvo, sve ono što ga čini magičnim, ali i izazovnim. Da li se deca samo igraju, šta su obaveze i od čega su sačinjeni najlepši dani – o svemu tome žučno će polemisati i šaliti se voditelji Aleksandar Radojičić i Trifun Marinković. Scenaristkinja je Lora Džolić, urednica festivala Leontina Pat, rediteljka Milica Soldatović Mikić.

„Dečje beogradsko proleće”, kao festival muzike za decu, nastalo je davne 1972. godine. Festival je potekao iz tadašnjeg Doma pionira, sadašnjeg Dečjeg kulturnog centra Beograda, na inicijativu Donke Špiček. Upravo su za ovaj značajni festival komponovane mnoge poznate pesme za decu, kao što su „Zakleo se bumbar”, „Slon lepotan dondolan”, „Lako je prutu”, kao i mnoge druge.

Nakon nekoliko godina pauze, festival je obnovljen 2016. godine. Te godine nisu komponovane nove pesme za decu, već su se stare pesme izvodile u novim aranžmanima. Već sledeće godine nastavljena je stara praksa, tako da svake godine festival izrodi nove originalne pesme za decu, navodi se u saopštenju.

Premijera ove manifestacije biće emitovana u subotu, 11. maja, u 9 časova, na drugom programu Radio-televizije Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Ekipa serije "Sablja" stigla iz Kana, sa nagradom u rukama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA