Vreme čitanja: oko 1 min.

Vreme je "napada" vrana: Ovo je mesto gde su se danas "obrušile" na ljude

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obično se u ovo doba godina javljaju zabrinuti građani koji svedoče o neprijatnom susretu sa ovim bićima

  • 2
Vrana napada devojku Foto-kolaž: Shutterstock

Vreme je kad pod krošnjama gustog granja vrane kreću sa svojim graktanjem i niskim letom, plašeći i terajući prolaznike, što mnogi doživljavaju kao - napad.

Iako je, zapravo, reč o odbrani mladih, kojima su ove ptice veoma privržene, njihov atak može se smatrati agresivnim, budući da su u ekstremnim slučajima sposobne i da povrede čoveka i druge životinje svojim kandžama i kljunovima.

Obično se u ovo doba godina javljaju zabrinuti građani koji svedoče o neprijatnom susretu sa ovim bićima.

Tako je jedan Beograđanin na društvenim mrežama oglasio da su vrane aktivne kod Delta sitija i da tamo napadaju ljude.

Vrane Printskrin: Instagram

Prošle godine jedna žena je povređena usled napada vrana u Ulici Majke Jevrosime, a vrane su na tom mestu napadale i pse.

Čak i kada vreme za mladunce nije, vrane su uznemiralavale učenike jedne škole u Rakovici, pa je zbog toga okačeno i obaveštenje.

- Nije nimalo prijatno kada vas napadne vrana sa tolikim rasponom krila. Napale su jednu koleginicu, ali je imala kapu. Postoje tri vrane, uvek su iste. Neka one žive svoj život, ali mi moramo biti oprezni. Postavili smo obaveštenja da ljudi pogledaju levo, desno i iznad sebe - ispričao nam je ranije direktor Pete ekonomske škole.

U ovakvim situacijama najbolje je da se udaljite od mesta na kojem ste doživeli neprijatnost, kako bi ptica osetila da više nema "pretnje".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rv

    14. maj 2024 | 15:41

    Ma samo uzeti neku dobru stapinu sto bi rekla moja baba pa samo tuci pa takoje god poleti samo po glavi puknuti jer je prece vranetina od necije zivota ,,,,

  • V8

    14. maj 2024 | 16:33

    Pa nije Medved...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA