≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravi spektakl Beogradskih dana porodice: Gromoglasni karneval razvedriće Knez Mihailovu sutra u podne

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tema karnevala je „Ljubav i porodica”

  • 2
Porodični karneval Foto: Beoinfo

​U okviru manifestacije od posebnog značaja za Grad Beograd "Beogradski dani porodice", na Međunarodni dan porodice organizuje se "Veliki beogradski porodični festival".

Povorka karnevala okuplja se sutra kod fontane Ribar na Kalemegdanu, odakle u 12 časova započinje defile duž Knez Mihailove ulice, tokom koje će biti dva muzička punkta na zoni znanja i tradicije kod TC Rajićeva, i na bini kod Instituta Servantes.

Defile karnevala završava se na Trgu Republike gde se nastavlja program Velikog beogradskog porodičnog karnevala.

Učesnici karnevala su Orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova, vitezovi iz udruženja za očuvanje starih zanata i veština „Beli orlovi”, Beogradske mažuretkinje, ulične akrobate, folklorna društva, vrtići sa teritorije opštine Stari Grad, učenici osnovnih škola sa teritorije grada Beograda kao i mnogobrojni građani i posetioci grada Beograda.

Tema karnevala je „Ljubav i porodica”. Dečje grupe iz vrtića imaće tematske kostime porodice kao što su porodica pačića, porodica cveća, porodica leptira…

Tokom čitavog dana bina na Trgu Republike biće posvećena karnevalu sa bogatim muzičkim programom.

Uveče od 20 časova na velikoj bini na Trgu Republike nastupiće Ansambl narodnih pesama i igara sa Kosova i Metohije „Venac” sa predstavom „700 godina Gračanice”.

Organizatori manifestacije Beogradski dani porodice pozivali su sve Beograđane i goste srpske prestonice da uzmu učešće u karnevalu.

Manifestacija „Beogradski dani porodice” održava se od 15. aprila do 15. juna na 18 lokacija u prestonici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA