Vreme čitanja: oko 1 min.

Sajam srednjih škola u Zemunu: Mali maturanti, danas i sutra prilika je da utvrdite svoju listu želja

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Škole su se potrudile da se predstave u najboljem svetlu

  • 0
Učionica učenici škola Foto-ilustracija: Shutterstock

U organizaciji Gradske opštine Zemun, danas je otvoren Sajam srednjih škola u sali Kancelarije za mlade u Kosovskoj 9, saopštavaju iz ove gradske opštine.

Sajam će trajati i 25. maja, oba dana od 10 do 18 časova, sa svim obrazovnim profilima Medicinske škole „Nadežda Petrović”, Pravno-birotehničke škole „Dimitrije Davidović”, Elektrotehničke škole „Zemun”, Politehnike – škole za nove tehnologije i Ekonomske škole „Nada Dimić”.

Prvog dana sajma štandove je obišao predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić i tom prilikom podsetio da Zemun baštini dugu i bogatu obrazovnu tradiciju koju Opština neguje i prati, za šta je i primer organizacija ovakvih manifestacija od 2019. godine.

Zemun je jedna od retkih sredina koja na svojoj teritoriji ima sedam srednjih stručnih škola, a na koje su upućeni i đaci iz Beograda, Srema i Posavine. Sajam je idealno mesto da se detaljno informišu o svom budućem usmerenju, izabranoj školi i željenom obrazovnom profilu – istakao je Gajić.

Štandove su već prvog dana Sajma srednjih škola grupno posetili učenici završnog razreda Osnovne škole „Sutjeska”. Gužva se očekuje u popodnevnim časovima posle nastave, kao i u subotu jer je neradni dan.

Škole su se potrudile da se predstave u najboljem svetlu, te su učenici Medicinske škole „Nadežda Petrović” zainteresovanima merili krvni pritisak i faktor koagulacije krvi, dok je posebno zanimljivo bilo na štandovima na kojima su predstavljeni brojni odseci Politehnike, od robotike, mehatronike do tehničara reciklaže, novog profila koji ova škola za nove tehnologije uvodi u nastavu u narednoj školskoj godini.

(Telegraf.rs)

Video: Srpska deca iz Hrvatske posetila Narodni muzej u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA