Vreme čitanja: oko 1 min.

Bori pronašli 221 hiljadu evra, kada je otkriveno odakle taj štek, odmah je uhapšen

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičenom za pranje para od droge određen pritvor

  • 0
Policija Foto: Mateja Beljan

Na predlog Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sud je odredio do 30 dana pritvor Bori P. (27) osumnjičenom za krivično delo pranje novca, odnosno da je držao ukupno 221.300 evra, za koji novac je znao da potiče od kriminalne delatnosti trgovine narkoticima.

Pritvor je određen da osumnjičeni ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, saznaje Tanjug.

Osumnjičeni se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je Bora P. 22. maja 2024. godine oko 10:30 časova u Jablaničkoj ulici od muškog NN lica preuzeo novac u iznosu od 109.900 evra, kao i da je u stanu u kojem stanuje držao novac u iznosu od 111.400 evra, raspoređen u “buntove” u ormaru spavaće sobe.

U novčaniku osumnjičenog pronađeno je još 400 evra.

Sumnja se da novac proističe iz kriminalne delatnosti trgovine narkoticima, imajući u vidu da je u garaži na podu Bora P. držao elektronsku vagicu za precizno merenje koja se uobičajeno koristi za merenje količine prodate, odnosno kupljene opojne droge.

Takođe, u vozilu koje koristi osumnjičeni marke “Volkswagen” VW Golf nalazi se tajna pregrada ispod naslona za ruku između prednjih sedišta, koja se uobičajeno koristi za sakrivanje i transport kesica sa opojnom drogom.

Pored toga, osumnjičeni je nezaposlen, bez ličnih primanja, te navedeni novac ne potiče iz njegovih zakonitih primanja, niti on poseduje bilo kakvu imovinu.

Za krivično delo Pranje novca, koje se Bori P. stavlja na teret zaprećena je kazna zatvora od jedne do deset godina i novčana kazna.


(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dačić prisustvovao pokazno-taktičkoj vežbi pripadnika Odseka za policijsko hapšenje UKP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA