Vreme čitanja: oko 1 min.

Veče posvećeno Đuzepeu Verdiju na Beogradskim danima porodice

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veče posvećeno Đuzepeu Verdiju na Beogradskim danima porodice

  • 0
Beogradski dani porodice Aleksandra Šapić Foto: Beoinfo

U okviru manifestacije od posebnog značaja za Grad Beograd "Beogradski dani porodice" večeras će na Trgu republike biti održan koncert “Viva Verdi”, posvećen stvaralaštvu italijanskog kompozitora Đuzepea Verdija.

Koncert će, kako je saopšio ogranizator manifestacije, izvesti solisti Narodnog pozorista iz Beograda i Srpskog Narodnog pozorista iz Novog Sada, a predstaviće duete iz najpoznatijih operskih naslova - Travijata, Aida, Trubadur i Rigoleto.

Među izvođačima su istaknuti umetnici, sopran Snežana Savičić Sekulić, sopran Sonja Šarić, tenor Stevan Karanac, bariton Dragutin Matić, u pratnji Milice Ilić na klaviru.

U okviru manifestacije "Beogradski dani porodice" ovog vikenda održava se i niz sportskih aktivnosti na gornjem Kalemegdanu, tokom kojeg Sportski savez Beograda predstavlja svoje sportove.

Posetioci će, kako je saopšteno, moći da učestvuju u sportskim radionicama i revijalnim takmičenjima u tenisu, košarci, fudbalu, streličarstvu, atletici, slobodnom penjanju, kartingu i raznim borilačkim veštinama.

Za sutra je na Trgu republike planirano i kolektivno venčanje, događaj koji grad Beograd organizuje već 25 godina.

Kolektivnom venčanju prisustvovaće više od 15 parova sa svojim porodicama, a njima će se pridružiti i oni bračni parovi koji su se na ovaj način venčavali prethodnih 25 godina.

Okupljanje mladenaca je u 9.30 časova ispred hotela Balkan, odakle će povorka mladenaca ići do Trga republike.

Na početku svečanog programa na bini na Trgu Republike nastupiće kulturno-umetnička društva, trubači i drugi muzički izvođači.

Manifestacija “Beogradski dani porodice” ove godine održava se od 15. aprila do 15. juna na više lokacija u glavnom gradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Koncert Roda Stjuarta u Areni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA