Vreme čitanja: oko 1 min.

Univerzitet u BG: Na nekim smerovima već prijavljeno više kandidata nego što ima mesta

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijavljivanje protiče bez problema, potrajaće do kraja ove sedmice, a kandidati će prijemne ispite polagati naredne sedmice

  • 0
Studentski trg fakultet Matematički fakultet Foto: Shutterstock

Univerzitet u Beogradu saopštio je danas da je, prema prvim preliminarnim podacima posle prvog dana prijavljivanja kandidata za upis na 31 fakultet, na nekoliko studijskih programa već prijavljeno više kandidata nego što ima slobodnih mesta.

Kako je saopštio Rektorat Univerziteta u Beogradu, apsolutno najveći broj prijavljenih je, kao i proteklih godina, za smer Psihologija na Filozofskom fakultetu - samo prvog dana prijavljivanja 330 kandidata na 116 mesta.

Više kandidata nego mesta ima na smerovima: Građevinarstvo na Građevinskom fakultetu, Softversko inženjerstvo na Elektrotehničkom, Informacioni sistemi i tehnologije na Fakultetu organizacionih nauka, Stomatologija na Stomatološkom fakultetu, Farmacija na Farmaceutskom, Mikrobiologija i Fiziologija na Biološkom fakultetu.

Vrlo blizu pune kvote su: Arhitektura na Arhitektonskom fakultetu, Politikologija na Fakultetu političkih nauka i Informatika na Matematičkom fakultetu.

Prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu prof. dr Dejan Filipović ističe da to nisu zvanični ni potpuni podaci.

Sistemi prijavljivanja na pojedinim fakultetima podrazumevaju elektronsku pretprijavu, kao što je slučaj na Medicinskom, Filološkom i nekim drugim, te će ti podaci tek biti dostupni.

Prijavljivanje protiče bez problema, potrajaće do kraja ove sedmice, a kandidati će prijemne ispite polagati naredne sedmice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA