BRUKA: Za odnošenje šuta procedura duža od mesec dana!

Stanari zgrade u Ulici Nikolaja Gogolja na Banovom brdu podneli su pre mesec dana prijavu Komunalnoj inspekciji Čukarice za odnošenje šuta, ali problem nije rešen. U inspekciji kažu da je za ubrzavanje procedure neophodno prijaviti lice koje je ostavilo otpad

  • 2

U ulici Nikolaja Gogolja na Banovom Brdu gotovo mesec dana ispred stambene zgrade stoji veća količina šuta u džakovima. Iako su stanari zgrade kontaktirali sa gradskom inspekcijom, a potom i opštinskom, problem nije rešen.

Petar A., stanovnik zgrade ispred koje se nalazi ova gomila smeća, kaže da više ne zna kome da se obrati po ovom pitanju.

- Prvo smo zvali inspekciju grada pa su nas onda uputili na inspekciju Opštine Čukarica, gde su nam rekli da malo pričekamo pa će odneti to smeće. U više navrata sam kontaktirao sa njima i danas su mi saopštili da oni nisu nadležni i da zovem komšiju koji ga je tu i ostavio. Najgore od svega je što nemarni prolaznici bacaju smeće na taj šut, pa sad ne samo da smeta i ružno izgleda, već i smrdi - kaže Petar A.

U inspekciji opštine Čukarica kažu da su upućeni u ovaj slučaj, ali da je procedura mnogo duga za odnošenje kabastog otpada.

- Proces je dug i podrazumeva prijavu protiv NN lica, jer stanari neće da prijave komšiju. Potom se donosi rešenje, pa slede zapisnik, zaključak i izvršenje za koje imamo rok od mesec dana. Za odnošenje te vrste otpada angažujemo jednom mesečno vozila pogona Čukarica - kažu u komunalnoj inspekciji Čukarice.

Oni navode da je procedura takva da građanin, ukoliko planira neku akciju i zna da će biti mnogo otpada, treba da plati firmu koja će sve to odneti.

- Ovako, kada je u pitanju nepoznata osoba, mi smo nadležni za odnošenje kabastog otpada, ali tek po okončanju procesa. Molimo građane za strpljenje, a smeće će biti odneto u najkraćem mogućem roku - kažu u Komunalnoj Inspekciji Čukarice.

Iz ove inspekcije apeluju na građane da prijavljuju komšije koji prave velike količine otpada, jer u tom slučaju procedura je lakša, a vremenski rok za izvršenje kraći.

(Lj. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мирко

    25. oktobar 2012 | 13:17

    Није нама општина крива што смо стока некултурна !!!! Онај који је иѕбацио шут треба да плати да се то однесе

  • Ve-ga

    25. oktobar 2012 | 12:22

    To je još jedan slučaj u nizu odnosa birokratije prema građanima opštine Čukarica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA