AKCIJA: Eko-kesa za čistiji Beograd

Ekološke kese namenjene su za odlaganje reciklabilnog otpada i mogu se koristiti i do dva meseca. Građani koji se prijave za učešće u ovoj akciji imaće popust od 20 odsto na uslugu odnošenja smeća

  • 0

Građani koji žele da učestvuju u akciji JKP "Gradska čistoća" "Eko-kesa za čistiji grad" moći će od danas da se za "eko-kese" prijave info centru tog preduzeća na broj 011/33-14-019.

Do sada su to mogli da učine samo prijavom u bilo kojoj jedinici pošte, a od danas će moći da se jave i info centru "Gradske čistoće", a taj broj biće dostupan 24 časa dnevno, navedeno je u saopštenju.

Praćenjem instrukcija govornog automata i ukucavanjem identifikacionog, šestocifrenog broja uplatnice za Infostan, koji se nalazi u gornjem levom uglu, građani u bilo kom trenutku mogu da prijave svoje domaćinstvo za učešće u akciji "Eko-kesa za čistiji grad" i tako obezbede redovno primanje "eko-kesa" na kućnu adresu.

Više od 15.000 beogradskih porodica već učestvuje u toj akciji, čiji je cilj da se što više otpada koji je moguće reciklirati i stavi u proces reciklaže.

Specijalizovane kese namenjene su za upotrebu tokom dva meseca, odnosno jedna "eko-kesa" od 120 litara dovoljna je za odlaganje reciklabilnog otpada za jednu sedmicu.

Kada se kesa popuni papirom, plastičnom i metalnom ambalažom, na nju se lepi jedinstveni bar-kod i iznosi se na trotoar, na vidno mesto, u blizini neke veće saobraćajnice, ili pored kontejnera, od 20 do 22 sata, i to danima posebno određenim za svaku opštinu.

Za opštinu Novi Beograd predviđeno je ponedeljkom, Zemun utorkom, Čukaricu sredom, Savski venac i Rakovicu četvrtkom, Vračar i Zvezdaru petkom, Stari grad i Palilulu subotom, a Voždovac nedeljom.

Pored toga, "Čistoća" će građanima koji učestvuju u akciji, učitavanjem bar-kodova sa "eko-kesa" na pogonu "Otpad", gde se one i dopremaju, obezbediti i retroaktivni popust od 20 odsto na uslugu odvoženja smeća JKP "Gradska čistoća".

Pozivom na broj info centra "Čistoće" 011/33-14-000, svakog radnog dana od 7 do 15 sati, građani mogu da dobiju i pomoć obučenih operatera, kako u vezi s učešćem u akciji "Eko-kesa za čistiji grad", tako i u vezi sa svim drugim aktivnostima tog preduzeća, kaže se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA