BUDIMO HUMANI: Na Sajmu knjiga akcija za pomoć Milici Jovanović (8)

Troškovi lečenja su izuzetno skupi za samohranu majku osmogodišnje devojčice, kojoj predstoji odlazak na kliniku u Beč, gde cena samo jedne transplantacije matičnim ćelijama iznosi 10.000 evra

  • 0

Na 57. Beogradskom sajmu knjiga sprovodi se humanitarna akcija za pomoć osmogodišnjoj Milici Jovanović iz Petrovaradina kod Novog Sada.

Devojčica, čije je detinjstvo obeleženo brojnim zdravstvenim problemima, do sada je imala dve operacije u predelu abdomena zbog Kronove bolesti, pet operacija očiju, njen iscrpljen organizam bori se protiv epilepsije, ali i bolesti u medicini poznate kao leukomalacija, koja preti da zahvati važne centre u mozgu koji regulišu ravnotežu, govor i disanje.

Milica je pre 10 dana došla iz Beča, gde joj je urađena transplantacija matičnim ćelijama i sada se oporavlja kod kuće. Međutim, njoj predstoji novi odlazak u Beč, u januaru 2013. godine, kada će joj se raditi veoma skupe analize i uništavanje mrtvih ćelija, koje mogu da ugroze upravo transplantirane zdrave.

Nakon toga sledi još jedan zakazani odlazak u Beč, u aprilu 2013. godine na još jednu, neophodnu transplantaciju matičnim ćelijama.

Troškovi lečenja su visoki i nedostižni za samohranu majku Ivanu Jovanović, koja se svim srcem bori za život svog deteta. Cena jedne transplantacije na ovoj klinici iznosi 10.000 evra, bez ostalih troškova analiza i smeštaja.

Telegraf se priključuje apelu posetiocima Beogradskog sajma da posete humanitarni štand Milice Jovanović, na kojem se nalazi donatorska kutija, a koji je postavljen u hali 1, na štandu Kreativnog centra, od 10 do 20 časova, i pomognu da se prikupe sredstva za lečenje.

Oni koji ne stignu da pomognu na ovaj način, mogu to da učine uplatom na dinarski račun, koji je otvoren u banci "Inteza":

ŽIRO RAČUN: 160-1-73

POZIV NA BROJ: 55-102-0003810/6

OTVOREN NA IME: Milica Jovanović

Ul. Aleksandra Ostrovskog 16

21131 Petrovaradin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA