Manifestacija "Noć italijanskog vina" na Palilujskoj pijaci
Na Palilujskoj pijaci u Beogradu večeras se, po drugi put, održava muzičko-gastronomska manifestacija pod nazivom "Noć italijanskog vina".
Manifestacija, koja se organizuje u okviru "Nedelje italijanske kuhinje u svetu", trajaće do 22 sata.
Jelena Nikolić iz JKP "Beogradske pijace" izjavila je da je prisutno više desetina izlagača, koji će promovisati najkvalitetnija italijanska vina i specijalitete italijanske kuhinje.
"Ali to je mnogo više od gastronomije. Reč je o druženju, zajedništvu i promovisanju kulture", rekla je Nikolić za Tanjug.
Ona je istakla da su "Beogradske pijace" mesta koja su više od puke nabavke.
"U restoranima na pijaci 'Palilula' uvek se traži mesto više", naglasila je Nikolić.
Među najpoznatijim italijanskim vinima su Barolo - crveno vino iz regiona Pijemont često nazivano "kraljem vina", desertno vino sa prostora Sicilije -"Marsala" i penušavo vino "Proseko" iz regije Veneto.
Posetioci imaju priliku da, pored vina, uživaju i u bogatstvu italijanske kuhinje. Pored standardne ponude ugostitelja sa ove pijace, izloženi su i najbolji prehrambeni proizvodi iz Italije.
Posetioci imaju priliku da degustiraju poznate italijanske sireve poput parmezana i gorgonzole, probaju sveže paste, pice i aromatična maslinova ulja.
Organizatori manifestacije su ambasada Italije, Italijanske agencije za spoljnu trgovinu i JKP-a "Beogradske pijace".
Manifestacija "Noć italijanskog vina", kako su naveli, doprinosi da beogradske pijace ne budu samo centri trgovine, već mesta gde se okupljaju ljudi, kreira novi sadržaj i stvaraju nezaboravna iskustva.
U toku je nedelja italijanske kuhinje u svetu, koja se u Beogradu i drugim gradovima Srbije održava od 17. do 23. novembra pod nazivom "Italijanska kuhinja između zdravlja, kulture inovacija".
(Telegraf.rs/Tanjug)
Video: Terenska obuka stalnog sastava Komande za obuku i vojnika na služenju vojnog roka
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Слађана Точиловац Шаљић
Дивно.
Podelite komentar