10 OD MERMERA: Izložba na platou ispred Filozofskog fakulteta (FOTO)

Skulpture su radili studenti Fakulteta primenjenih umetnosti, a izložba će trajati do 2. decembra

  • 0

Izložba skulptura studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, pod nazivom "10 od mermera", svečano je otvorena na platou ispred Filozofskog fakulteta. Izložba je besplatna i trajaće do 2. decembra.

Kako su saopštili organizatori, studenti vajarstva FPU su prvi put, nakon 30 godina, dobili priliku da rade na najkvalitetnijem kararskom mermeru, na formatima i do dva metra visine.

Izložbu je otvorio dekan FPU Zoran Bulajić, koji se zahvalio kompaniji "Nelt", donatoru 23 tone italijanskog mermera, na pruženoj finansijskoj i organizacionoj pomoći, kao i Filozofskom fakultetu i opštini Stari grad.

- Da bi se realizovali ovako kompleksni projekti, neophodna nam je pomoć za stvaranje optimalnih uslova. Verujemo da će i druge kompanije prepoznati značaj afirmacije mladih umetnika i umetnosti uopšte - rekao je Bulajić.

On je dodao da mu  je posebno drago što je izložba organizovana na otvorenom, javnom prostoru, koji omogućava veliku posećenost.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA