ĐILAS PORUČIO: Sve što treba da plate, investitori će izmiriti tek za 3 godine!

Tokom otvaranja četvrtog po redu Sajma lokalne samouprave gradonačelnik Beograda poručio da će grad omogućiti da u prvih nekoliko godina investori imaju što manje troškove, a da sve ono što treba da plate gradu, plate posle tri godine, kada razviju svoj biznis

  • 0

Četvrti po redu Sajam lokalne samouprave i 11. Međunarodni sajam preduzetništva "Biznis baza" otvoreni su na Beogradskom sajmu u prisustvu predstavnika gradske vlasti i Vlade Srbije. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je na otvaranju da će grad investitorima omogućiti da "sve ono što treba da plate gradu, plate posle tri godine, kada razviju svoj biznis".

Manifestaciju je otvorila ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović, a otvaranju su prisustvovali i zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Alimpić, član Gradskog veća Željko Ožegović i gradski sekretar za privredu Aleksandar Milošević.

Gradonačelnik Đilas istakao je da će grad Beograd nastaviti da se razvija, ali će i učiniti sve da doprinese razvoju ostatka Srbije.

- U Beogradu ćemo u toku decembra doneti niz odluka koje će dodatno olakšati investitorima da dođu u Beograd i koje će omogućiti da u prvih nekoliko godina imaju što manje troškove, a da sve ono što treba da plate gradu, plate posle tri godine, kada razviju svoj biznis. Trudićemo se da damo i naš doprinos povećanju zapošljavanja, jer smo se u prethodne četiri godine bavili izgradnjom infrastrukture i nekim osnovnim stvarima neophodnim za ljudski život. Kao i ranijih godina, trudićemo se da pomažemo najnerazvijenijim opštinama u Srbiji koliko nam to budžet bude dozvoljavao. Želimo da budemo lokomotiva voza koji predstavlja celu Srbiju, ne želeći da se odvojimo od svih ostalih vagona - poručio je Đilas.

Ministarka Verica Kalanović istakla je da će u naredna tri dana više od 100 opština na najbolji način predstaviti svoje potencijale, a više od 300 preduzetnika napraviti novi korak u razvoju svojih preduzeća.

- Praksa je pokazala da najuspešnije lokalne samouprave imaju snažnu privredu i preduzetnike koji su motori pokretači svoje sredine, a najuspešnija preduzeća u lokalnim samoupravama nalaze istinski servis i partnere - istakla je ministarka.

Na Sajmu lokalne samouprave, koji će trajati do 1. decembra, zajednički će se predstaviti Beograd i Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave. Grad Beograd je, kao i prethodne tri godine, pomogao nerazvijenim opštinama tako što je obezbedio sredstva za njihovo predstavljanje na sajmu.

(M. S. / Foto: Predrag Mitić - Beoinfo)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA