ROMANTIČNA KOCKA: Postavljeno 9 mesta za ljubljenje u Beogradu

- Na nekoliko lokacija koje smo izabrali kao česta mesta okupljanja Beograđana simbolično smo obeležili javna četiri zida, među koja svako može da se 'zatvori' i poljubi osobu koju želi - ističu pokretači akcije

  • 1

"Mesta za ljubljenje" na kojima svoja osećanja možete iskazati javno kroz poljubac sa dragom osobom otvorena su na devet lokacija u Beogradu zahvaljujući kreativnim studentima sa Fakulteta za medije i komunikacije.

- Razgovarajući o tome kako posmatramo grad i kako grad posmatra nas, došli smo do zaključka da je sve što osećamo i mislimo, a nije deo mejnstrima, rezervisano za privatnost četiri zida. Odlučili smo da izbrišemo te granice i četiri zida učinimo javnim - objašnjava Anđela Čeh (21) kako je sa svojim kolegama Sanjom, Nikolom i Petrom došla na ideju da u Beogradu otvore "mesta za ljubljenje".

Nakon radionice "Rodno čitanje grada", održane u okviru "BeFem" festivala prošlog vikenda u KC "Grad", pod palicom komunikologa Kornelije Szabo i poznate beogradske "strit art" umetnice TKV, ovo četvoro mladih ljudi napravilo je intervenciju u gradu, kojom su, kako kaže jedna od njih, upisali sebe u duh Beograda.

Na nekoliko lokacija koje smo izabrali kao česta mesta okupljanja Beograđana simbolično smo obeležili javna četiri zida, među koja svako ko poželi može da se "zatvori" i poljubi osobu koju želi. To su na neki način bezbedne lokacije u okviru kojih vam je dozvoljeno da slobodno i bez stida iskažete svoja osećanja - kaže Anđela.

Kako je projekat naišao na velike simpatije Beograđana, ekipa najavljuje da će nastaviti da otvara mesta gde je dozvoljeno poljubiti koga god želite, kako god želite (naravno, uz pristanak druge strane), a svi koji za njih imaju predlog gde bi ta mesta trebalo da se nalaze mogu da im se jave preko Fejsbuk stranice Mesta za ljubljenje/Kissing area ili putem Tviter naloga @ljubimo_se.

Devet mesta za ljubljenje širom grada:

Plato ispred FMK

Trotoar ispred ulaza u KC "Grad"

Početak Brankovog mosta

Kraj Brankovog mosta

Stajalište preko puta TC "Ušće"

Plato ispred Crkve Svetog Marka

Čavketov pasaž na Terazijama

Kej pored SC "Milan - Gale Muškatirović"

Trotoar kod Studentskog parka

(E. T. / Izvor: 24 sata / Foto: Tviter)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duka

    7. decembar 2012 | 15:57

    Fali samo tabla:STROG ZABRANJENO LJUBLJENJE VAN OZNACENOG MESTA U SUPROTNOM KAZNA Bolidi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA