PRAZNICI STIŽU: "Beogradska trka Deda Mrazeva" 30. decembra

"Bela staza Deda Mraza", kojom će trčati ili šetati preko 2.000 Deda Mrazeva i Baba Mrazica, biće Ulica kralja Milana, a ova trka humanitarnog karaktera počeće u 13 sati

  • 0

Tradicionalna, peta po redu, "Beogradska trka Deda Mrazeva", biće organizovana 30. decembra u 13 časova u Ulici kralja Milana. Na trci, koju organizuju Sekretarijat za sport i omladinu Skupštine grada Beograda i Sportski savez Rakovice, učestvovaće Deda Mrazevi iz cele Srbije i nekoliko evropskih zemalja, a manifestacija će imati humanitarni karakter.

Bela staza Deda Mraza, kojom će trčati ili šetati preko 2.000 Deda Mrazeva i Baba Mrazica, biće Ulica kralja Milana. Svi učesnici okupiće se na platou kod Terazijske česme. Prvih hiljadu odraslih učesnika na poklon će dobiti kostim Deda Mraza, koji su u obavezi da obuku. Deca uzrasta do 14 godina dobijaju kapice.

Prateći muzičko-zabavni program na Centralnoj bini počeće u 11 časova, kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica.

Kao i prethodnih godina, i ovog puta trka ima humanitarni karakter. Pod sloganom "Deda Mrazevi daruju život", u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta biće postavljeno na platou ispred Hotela "Balkan". Prilikom preuzimanja kostima, Deda Mrazevi i Baba Mrazice moći će da ostave novčani prilog u posebno naznačenim kutijama za pomoć Prihvatilištu za odrasle i stara lica. Najuspešniji takmičari dobiće pehare i robne nagrade.

Trka se realizuje uz pomoć 40 volontera, koji nesebično daju sebe verujući u Deda Mraza.

(M. S.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA