DIRLJIVO: Živeli zajedno 28 godina, dve noći spavao pored njenog beživotnog tela! (FOTO)

Dva dana nakon smrti Ljubice Bogdanović, njeno telo je konačno odneto iz samačkog hotela u Zemunu, gde je u memljivoj sobi skoro tri decenije živela sa Jocom Smuđinom

  • 1

Telo Ljubice Bogdanović (72), koja je pre dva dana umrla u samačkom hotelu u Zemunu, konačno je prebačeno na Centralno groblje u Beogradu.

Njen dugogodišnji partner Joca Smuđin, glasom punim sete i tuge, za Telegraf pričao koliko su se on i Ljubica voleli i kako se osećao kad je shvatio da je više nema.

- Svako jutro sam joj kuvao kafu. Tog jutra isto, skuvao sam joj kafu i stavio pored kreveta, da joj bude na dohvat ruke - započinje Joca priču za naš portal, pokazujući nam sobicu u kojoj su živeli.

- Kažem joj: "Ajde, Ljubo, ohladiće se kafa", ali ona ne odgovara. Ja je pipnem i shvatim da je hladna. Dolazile su službe, konstatovali su smrt, ali posle niko nije došao. Spavao sam pored nje, čekao sam da se neko pojavi, da je sahranimo - priča životni saputnik pokojne Bogdanovićeve, i dodaje da ga ničega nije bilo strah, već da se samo osećao očajno.

Njihova zajednička priča počela je pre 28 godina u firmi "Teleoptik" u Zemunu, gde su oboje radili.

- Bila je mnogo lepa. O, koliko je bila lepa! Bila je čistačica, a ja sam bio majstor. Starija je bila od mene 11 godina. Ali nema veze, mnogo smo se voleli i odlučili smo da počnemo da živimo zajedno. Ja sam došao ovde, praktično sam se "udao" za nju - kaže Joca uz blagi osmeh.

Skoro tri decenije Ljubica i Joca delili su malu memljivu sobu, u kojoj je ona bolovala od astme, a on od epilepsije. Delili su ljubav, bolest i sve životne nedaće.

- Pre neki dan je pala na patos, bolesna, skupila se dole. Jedva sam je podigao na krevet. Nadao sam se da će biti bolje, ali nije - kaže Joca sa suzama u očima.

JKP "Pogrebne usluge": "Nismo znali da je mrtva"

Rukovodilac Informacionog centra JKP "Pogrebne usluge" Zoran Marković kaže da je njihova služba izašla na teren čim je dobila informaciju o telu preminule Ljubice Bogdanović.

Međutim, prema njegovim rečima, oni su ovu informaciju dobili tek dva dana kasnije i to od nezvaničnih izvora.

- Do ovog momenta niko nam se zvanično nije javio radi sahranjivanja Ljubice Bogdanović. O ovom slučaju nismo obavešteni ni od strane gradske Mrtvozoračke službe, kao ni od strane policije, kao ni od strane rođaka ili komšija umrlog lica - kaže Marković za Telegraf.

Čim su saznali za slučaj, zaposleni u ovoj službi izašli su na lice mesta. Ekipa Telegrafa srela ih je dok su telo pokojnice prebacivali u kombi, kako bi ga odvezli u Gradsku kapelu u Deligradskoj ulici. 

JKP Pogrebne usluge može da preuzme umrlo lice iz stana tek nakon utvrđivanja smrti od strane nadležnog organa i na osnovu zahteva subjekta koji je po zakonu dužan da obezbedi sahranjivanje umrlog lica: njegovi srodnici, odnosno lica koja bi prema važećim propisima bila obavezna da ga izdržavaju, odnosno da se o njemu staraju, ili druga fizička i pravna lica koja preuzmu obavezu da obezbede sahranjivanje, odnosno koja su dužna da se o tome staraju - rekao nam je Marković, pozivajući se na Zakon o grobljima i sahranjivanju.

(Milica Stojanović / Foto: Marko Todorović)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA