INVESTICIJA OD 8,5 MILIONA EVRA: Otvorena nova farma krava u PKB-u (VIDEO)

- Očekujemo da PKB sledeće godine nastavi razvoj, da se čak i poveća broj zaposlenih, kojih sada ima oko dve hiljade, i to pre svega visokoobrazovanih - izjavio gradonačelnik Dragan Đilas

  • 1

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić prisustvovali su danas otvaranju novoizgrađene farme krava u Poljoprivrednom kombinatu "Beograd”. Nova farma, vredna oko 8,5 miliona evra, prima 2.500 krava i jedna je od najsavremenijih u Evropi i svetu.

–  PKB je jedan od projekata na koji smo mi koji vodimo ovaj grad najponosniji i jedan od najvećih potencijala naše zemlje. Na starim farmama krave su bile čitav život vezane i davale su manju količinu mleka, dok će na novoj farmi ta količina biti znatno povećana. Bez obzira na sušu i vremenske neprilike, PKB će ove godine imati prihode preko 63 miliona evra, što je za 16 odsto više nego prošle godine. Čitav projekat je razvojni, a naš posao je dalje ulaganje u PKB, poljoprivredu i zapošljavanje ljudi. Očekujemo da se sledeće godine nastavi razvoj, da se čak i poveća broj zaposlenih, kojih sada ima oko dve hiljade, i to pre svega visokoobrazovanih, i da PKB bude kompanija kojom će se i Beograd i čitava Srbija ponositi – istakao je Đilas.

Pogledajte video:

(I. M. / Beoservis, Video: Infobiro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • veterinar

    21. decembar 2012 | 20:19

    djilas otkriva vrucu vodu... na farmi 13. maj krave decenijama nisu vezane, kompjuterski im se odredjuje hrana zavisno od mlecnosti, cak imaju zvucnike sa kojih bi trebalo da im pustaju muziku radi unapredjenja mlecnosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA