OPET BIJU: Kontrolor prebio putnika!

Incident se dogodio na liniji 25 nakon što je "Bus plus" kontrola našla putnika bez karte. Mladić je s lakšim povredama prebačen u Urgentni centar, a u "Bus plusu" tvrde da je on napao kontrolora

  • 17

Kontrolor "Bus plusa" D. J. (52) pretukao je putnika M. P. (26) na stanici na Karaburmi. Putnik je sa lakšim povredama prebačen u Urgentni centar, ali u "Bus plusu" tvrde da se sve dogodilo u samoodbrani.

Kako piše dnevni list "Blic", do incidenta je došlo u autobusu na liniji 25, u ponedeljak 24. decembra, u 12.50 sati, na stanici u Ulici Marijane Gregoran kod broja 48, pošto mladić nije imao kartu a nije hteo da napusti vozilo. Neposredno pre incidenta, u autobusu su se, osim putnika, nalazila četiri kontrolora.

- Čim je autobus stao na stanicu, videla sam kako stariji kontrolor vuče mladića iz autobusa i odmah ga udara nekoliko puta pesnicom u glavu. Zatim su prišla još trojica kontrolora i nastala je opšta gužva. Nedugo zatim došla je Hitna pomoć i odvezli su mladića, a policija je uzela izjave od sve četvorice kontrolora - ispričala je jedna od svedokinja.

Mladiće je kolima Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar, gde su mu utvrđene lakše telesne povrede.

- Momak je imao hematom ispod oka i krvarenje iz nosa i prevezen je u Urgentni centar - kaže portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Ona dodaje da samo srećom nije došlo do preloma nosa ni kostiju lica.

Ipak, u "Bus plusu" odbacuju odgovornost svojih zaposlenih za ovaj incident.

- Pošto putnik nije imao kartu, kontrolor mu je tražio lična dokumenta da mu napiše kaznu. Međutim, mladić nije želeo da mu da ličnu kartu, pa ga je kontrolor zamolio da izađe iz autobusa. Putnik je počeo da psuje, da bi u jednom trenutku nasrnuo s leđa na kontrolora i uhvatio ga za vrat. Kontrolor ga je u samoodbrani odgurnuo, a putnik je potom pao na pod vozila. Posle toga nije bilo tuče. Kontrolori su odmah pozvali policiju, a kada su policajci stigli, putnik je tražio da ga odvedu do Urgentnog centra - saopštili su iz "Bus plusa".

U ovom preduzeću dodaju da je nakon incidenta i kontroloru pozlilo, pa je zbog povišenog krvnog pritiska i on prebačen u Urgentni centar.

(M. S. / Izvor: Blic)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasilije

    25. decembar 2012 | 12:22

    Kontrolor nema pravo da insisitira da mu putnik pokaže lična dokumenta, kao ni da fizički izbacuje putnika iz vozila. Kao što im je i rečeno na obuci, jedino mogu da zovu komunalnu policiju ! Putnici treba uvek da snimaju razgovor sa kontrolorom (mobilni, kamera, diktafon, itd.), kako bi isti bili sprečeni da lažno prikazuju svoju "akciju". Agresivnost kontrolora je posledica obećanog procenta od svake naplaćene kazne, od strane poslodavca, koji je pod krivičnom istragom zbog očiglednog kriminala, koji traje već 11. mesec !!! Pozivam sve građane na solidarnost i spremnost da snime ponašanje kontrolora i svedoče na sudu !!!

  • Anonymous

    25. decembar 2012 | 11:03

    Ja stvarno tvrdim da zbog takvih slucajeva treba ugraditi kamere u svaki autobus pa ce se onda videti ko koga bije,jer u ovakvim slucajevima gradjani nikada nece biti u pravu. A to za bus plus je cista glupost,tolke pare se daju drzavi da i bus plus moramo preko toga. A to sto su autobusi van svake mere bezbednosti nema veze.. Nemam komentara stvarno,svaka rec je suvisna

  • duda

    25. decembar 2012 | 15:55

    Lepo das plate na vreme pa ce se kupe karte a ne da kradu od naroda pa kao nema plata. Za sve bisere koji pricaju zasto je tesko kupiti kartu. Evo ja 6 meseci nsiam primila platu i pitam se zasto je tesko ispuniti ono sto je obavezno i pod ugovorom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA