STALNI GOSTI: Hiljade Hrvata i Slovenaca čeka Novu godinu u Beogradu

Broj gostiju iz susednih zemalja raste iz godine u godinu, pa se očekuje da 2013. u srpskoj prestonici sačeka nekoliko hiljada ovih ljudi. Turoperateri već imaju organizovane dolaske iz Ljubljane, Rijeke i Zagreba, a aranžmani sa dva ili tri noćenja u proseku koštaju od 99 do 119 evra

  • 1

Između deset i petnaest hiljada turista, među kojima su najbrojniji gosti iz Hrvatske i Slovenije, Novu godinu dočekaće upravo u Beogradu.

Kako je direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov rekao za hrvatsku agenciju "Hina", komšije iz Slovenije i "lijepe njihove" poslednjih deset godina tradicionalno su najbrojnija grupa turista.

- Raduje nas da su gosti iz regije, a najposle mladi iz Hrvatske i Slovenije, prepoznali Beograd kao grad otvorenog srca i odlične zabave. To nam je veliko priznanje, ali i obaveza, pa smo se potrudili da ove godine doček Nove godine u Beogradu bude još raznovrsniji i bogatiji, tako da će program praktično početi već u petak i trajati ceo vikend - rekao je Veselinov.

On je podsetio da Beograd iz godine u godinu beleži porast broja inostranih gostiju, a samo u 2012. godine bilo ih je sedam posto više u odnosu na prethodnu godinu, a u tom postotku značajno učestvuju gosti iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Rusije. Zbog toga ih direktor TOB-a već smatra "stalnim gostima".

Takođe, Veselinov je uveren da će ovoga puta u Beograd doći i turisti iz drugih delova Evrope i sveta jer "Beograd nastoji da se promoviše kao destinacija koja nije skupa, istovremeno dajući najbolji odnos cene i sadržaja koji se gostima nude".

- Gosti su nam nametnuli novi trend: potrebu da putuju na kratak, ali bogatim sadržajima ispunjen odmor. Najbolja su nam preporuka ljudi koji jednom dođu, a vrate se ponovo, dovodeći i prijatelje - istakao je direktor TOB-a.

Turoperateri već imaju organizovane dolaske iz Ljubljane, Rijeke i Zagreba, a aranžmani sa dva ili tri noćenja u proseku koštaju od 99 do 119 evra, navode beogradske turističke agencije.

Podsetimo, Telegraf je pisao o specifičnom "seks-turizmu", odnosno pojavi da sve više mladih Hrvatica često dolazi u Beograd, jer se "pale na muškost i naglasak" Srba.

(M. S. / Izvor: Hina)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дашони

    26. decembar 2012 | 08:34

    ОВО ЈЕ ЗА НЕ ПОВЕРОВАТИ, ПАЗИ МОЛИМ ТЕ ОНИ ""ЈЕДВА ЧЕКАЈУ""ДА ДОЂУ У БЕОГРАД, НЕ РАЗУМИТЕ МЕ ПОГРЕШНО, ПЉУВАЈУ НАС И ПРОГАЊАЈУ ГДЕ СТИГНУ , ЛАЖУ, ПЕТЉАЈУ, КРАДУ СРПСКУ ИСТОРИЈУ, ОМАЛОВАЖАВАЈУ , И ТАКО ДАЉЕ..........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA