SPS: Nećemo glasati za kredit GSP-a

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić ne vidi ništa sporno u najavi da socijalisti neće glasati istovetno svojim koalicionim partnerima DS-om jer, kako kaže, da imaju uvek isti stav, bili bi ista partija

  • 0

Socijalisti imaju ozbiljne rezerve povodom dodatnog zaduživanja grada kojim bi GSP nabavio nove autobuse, rekao je danas predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić, dodajući da "misli da SPS neće glasati za taj predlog".

Predlog Gradskog veća za podršku grada u vezi sa kreditom za GSP, kojim bi se nabavili novi autobusi, trebalo bi da se danas nađe na dopunjenom dnevnom redu sednice Skupštine grada.

Socijalisti će, kako je rekao Antić, stav o nabavci autobusa izneti na sednici Skupštine grada, ali SPS ima ozbiljne rezerve vezane za taj aranžman, koji podrazumeva uzimanje kredita za GSP u iznosu od 65 do 70 miliona evra.

Ta rezerva se, kako je objasnio, ne odnosi na potrebu da GSP nabavi nove autobuse, već se postavlja pitanje da li to preduzeće, koje je u teškoj situaciji, može da nosi taj kredit.

- Imamo ogromnu rezervu prema tome da GSP može da nosi taj kredit. Mislim da SPS neće glasati za tu tačku - rekao je Antić.

Antić je kazao da ne očekuje ništa senzacionalno na današnjoj sednici i da, iako zajedno sa svojim koalicionim partnerima DS-om učestvuje u gradskoj vlasti, to ne znači da u svim pitanjima moraju da imaju isti stav.

- Da imamo isti stav, bili bi ista partija, a u vođenju grada sve stranke imaju pravo na svoje mišljenje. Činjenica je da imamo različit stav po tom pitanju i ne pridajem tome toliki značaj - rekao je Antić.

Na pitanje zbog čega sednica Skupštine kasni više od sat vremena, Antić je rekao da se u poslednja 24 sata desilo nekoliko stvari koje zahtevaju izmenu dnevnog reda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA