KSENIJA RADULOVIĆ: Ostavljam muzej bez dugova, ponosna sam na svoj rad

Bez obrazloženja smenjena direktorka Muzeja pozorišne umetnosti kaže za Telegraf da je za razrešenje sa funkcije saznala iz medija, ali da joj je drago što ustanova koju je vodila posluje bez gubitaka

  • 4

Bivša direktorka Muzeja pozorišne umetnosti Ksenija Radulović, koja je sa ove funkcije smenjena 29. decembra, kaže da sa mesta direktora odlazi zadovoljna postignutim rezultatima, ali i finansijskim stanjem u ovoj ustanovi.

Iako je odluka o njenoj smeni, za koju je saznala putem medija, došla potpuno nenajavljeno i bez obrazloženja, Ksenija Radulović je za Telegraf rekla da je ponosna i na svoj rad, ali i na rezultate koje je ova ustanova postigla.

- Što se mene tiče, ja odlazim sa mesta direktora zadovoljna, posebno zbog toga što u ovom poslu imam zaista veliko iskustvo. Za 11 godina prošla sam toliko toga i sarađivala sa mnogim ministrima i ministarstvima kulture, da sam stekla mogućnost da tačno procenim razne kulturne politike kroz koje smo prošli i tačno znam šta se i kako radilo - rekla Radulovićeva za Telegraf.

Ona je dodala da joj je posebno drago što, u situaciji kada se čitava zemlja bori da finansijki preživi, ustanova na čijem je čelu bila nema dugove i posluje pozitivno.

- Posebno sam ponosna na to što sa mesta direktora idem bez dinara duga, a sa dodatnim sredstvima na računu sopstvenih prihoda ustanove, koji su dovoljni da ona može relativno solidno da radi čitave godine. Stoga bih mirne duše mogla da kažem da ostajem "mala menadžerka", za razliku od nekih koji su institucije kulture ostavili u milionskim dugovima, a u javnosti se predstavljali kao veliki menadžeri - poručila je Ksenija Radulović.

Podsetimo, osim Radulovićeve, na sednici Vlade Srbije 29. decembra, smenjeni su i direktorka Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Vera Pavlović Lončarski, direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Aleksandar Lazarević, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš Mile Veljković, kao i rukovodilac Ansambla narodnih pesama i igara "Kolo" Radojica Kuzmanović. Svi ovi, sada već bivši, rukovodioci su nestranačke ličnosti.

Ministarstvo kulture, međutim, nikada nije obrazložilo svoju odluku ni stručnoj ni široj srpskoj javnosti.

(M. Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dacha

    15. januar 2013 | 21:56

    Dobro da nisu postavili devojku od 25 godina, koja ima iskustva u pravljenju vizitki, kao što su uradili u muzeju u novom sadu

  • marko

    23. oktobar 2015 | 13:42

    Zena je dno dna ! Lopov i prevarat hvala Bogu da su je pomerili!!!I na FDU uzima pare za ispite od studenata!

  • Tole

    16. januar 2013 | 00:17

    11 godina, mnogo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA