VEĆA BEZBEDNOST: Jača rasveta na još 10 "crnih tačaka"

Kriterijumi za izbor lokacija su obim saobraćaja motornih vozila, pešački tokovi u noćnim uslovima, povećan broj incidenata i stepen rizika

  • 1

Sekretarijat za saobraćaj će do kraja januara ispitati stanje na potencijalno najopasnijim raskrsnicama u gradu i utvrditi postojanje tehničkih uslova za ugradnju pojačanog osvetljenja na 10 novih lokacija u Beogradu,objavljeno je danas na sajtu Gradske uprave.

Kako se navodi, tokom ove godine biće nastavljena akcija u okviru koje je tokom 2012. godine osvetljeno 12 raskrsnica, kako bi se smanjio rizik od saobraćajnih nezgoda i skrenula pažnja učesnicima u saobraćaju na problem bezbednosti u noćnim uslovima.

Kriterijumi za izbor lokacija su, između ostalih, obim saobraćaja motornih vozila, pešački tokovi u noćnim uslovima, povećan broj incidenata i stepen rizika.

Sekretarijat za saobraćaj je, kako se navodi na sajtu Gradske uprave, zatražio od Uprave saobraćajne policije i podatke o broju saobraćajnih nezgoda u 2012. godini, a posebno u poslednja tri meseca, što će, uz snimanje stanja na terenu, biti jedan od kriterijuma za izbor lokacija za postavljanje pojačanog osvetljenja.

Postavljanje pojačanog osvetljenja završeno je kod restorana "Tara" na Zrenjaniskom putu, na delu Bulevara oslobođenja kod osnovne škole "Jajinci", oko pešačkog prelaza u Ulici cara Dušana kod broja 24b i na delu Tošinog bunara, u zoni vrtića u Kumodražu, kao i u zoni pešačkog prelaza u 27. marta ka Paliluskoj pijaci.

Pojačano je osvetljenje i na raskrsnici Obrenovačkog puta i priključka ka Železniku i Sremčici, na dva pešačka prelaze na Ibarskoj magistrali, na Tošinom bunaru na pešačkom prelazu u zoni broja 19, u Ulici partizanske avijacije kod skretanja za "Ideu" i na pešačkom prelazu kod Muzeja "25 maj".

Osim ugradnje pojačanog osvetljenja, na prilazima su postavljene i vertikalna i horizontalna signalizacija, kojom se vozači dodatno upozoravaju, a na raskrsnici Obrenovačkog puta i puta za Železnik, zbog specifičnog položaja postavljena je pojačana rasveta kako bi se povećala vidljivost prilikom pojave magle.

(Telegraf.rs/ Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA